TRAGEDIJA

Iza preminulog lovca ostalo troje djece: ‘Svima je jasno da to nitko nije htio učiniti...‘

‘Čovjeka više nema i neće ga ništa vratiti. Tko je gdje stajao, tko je pucao, kako se to dogodilo…, sve su to pitanja na koja nemamo odgovor‘

Ilustracija

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Ako je itko bio strastveni lovac, onda je to bio Darko. Živio je za lov. Bio mi je prijatelj i teško da išta suvislo sada mogu reći. Čovjeka više nema i neće ga ništa vratiti. Tko je gdje stajao, tko je pucao, kako se to dogodilo..., Sve su to pitanja na koja nemamo odgovor i manje su bitna sada“, ovim nam je riječima jučerašnji tragični događaj u kojemu je poginuo 45-godišnji lovac Darko Školak iz Grubišnog Polja, komentirao njegov bliski prijatelj za Moj Portal.

Kobna ozljeda glave

Kako smo ranije izvijestili, jučer oko 11.30 sati na području otvorenog lovišta u blizini mjesta Mala Dapčevica, održan je lov na krupnu divljač u kojem je sudjelovalo više lovaca.

Prilikom pogona divljači došlo je do smrtnog stradavanja 45-godišnjeg lovca koji je zadobio strijelnu ozljedu glave od koje je preminuo po dolasku u Opću bolnicu Virovitica.

Očevid su obavili policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, a temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru, sutra, 09. studenog obavit će se obdukcija u Općoj bolnici Virovitica.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju razjašnjavanja svih činjenica i okolnosti oko smrtnog stradavanja 45-godišnjaka.

Otac troje djece

Tragičan slučaj koji je zavio u crno Grubišno Polje, ali i širu okolicu komentirao je i školski kolega preminulog lovca, inače oca troje djece.

- Nitko sada ne može biti pametan. Nažalost, nesreće se događaju. Svima je jasno da to nije nitko htio učiniti, no nazad više nema – kazao nam je školski kolega preminulog Grubišnopoljca, koji je također lovac. Pojasnio nam je kako Lovačko društvo Bilogora čine četiri lovne jedinice – Veliki i Mali Zdenci, Pavlovac, Grubišno Polje i Ivanovo Selo čiji član je navodno bio preminuli Darko Školak.

Spomenimo i to kako ovo nije prva tragična nesreća na području Grubišnog Polja u kojoj je život izgubio lovac. Sugovornici portala Moj Portal prisjetili su se tragedije iz 2002. godine kada je čovjek također u lovu usmrtio brat brata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2022 22:06