UBIJEN ‘ŠKALJARAC‘

Izašao iz kluba u društvu bivše srpske misice, ubojica mu prišao s leđa: ‘Pucao mu je u glavu‘

Doznajemo identitet mladića koji je likvidiran rano jutros u klasičnoj ‘sačekuši‘
 Zvonko Pavić/Cropix

Goran Vlaović (38) za kojeg crnogorski mediji navode da je bio pripadnik tzv. "škaljarskog klana" već je izašao iz kluba. Bio je možda 15 do 20 metara od ulaza, u društvu djevojke s kojom je viđan i prethodnih dana, bivše srpske misice, kad mu je ubojica prišao s leđa i iz pištolja s prigušivačem hladnokrvno ispalio hitac u vrat.

I dok je Vlaović pao kao pokošen, ubojica je počeo bježati od kluba, te je u bijegu i odbacio pištolj.

Nije daleko odmakao jer su zaštitari brzo dojavili njegovo kretanje i "uletio" je interventnim policajcima koji su ga svladali i uhitili.

Prepričao nam je to sugovornik upućen u događaj koji se jutros odvio u noćnom klubu u Kolanjskom Gajcu na Pagu, na području Katarelca.

Teško ranjeni Vlaović nije na mjestu ostao mrtav već je preminuo u kolima Hitne pomoći. Zasad sve ukazuje na to da se radi o naručenom ubojstvu.

"Pa to je Goran, to je Goran!", vikalo je nekoliko osoba koje su se zatekle ispred kluba, što očito znači da je Vlaović prije nego je ubijen, bio u društvu više osoba koje su ga poznavale.

On je, kako nam je reklo nekoliko sugovornika, već danima bio na Pagu u društvu djevojke i još nekih osoba, a tih je večeri bio viđen i u nekim drugim noćnim klubovima.

image
Zvonko Pavic/Cropix
image

Mjesto ubojstva

Zvonko Pavic/Cropix
image

Mjesto ubojstva

Zvonko Pavic/Cropix
image

Mjesto ubojstva

Zvonko Pavic/Cropix
image

Mjesto ubojstva

Zvonko Pavic/Cropix

Navodno je bio praćen i tek se treba ustanoviti je li bio samo pod paskom "egzekutora" koji je trenutno na ispitivanju u zadarskoj policiji ili je u tome sudjelovalo više osoba.

Iako se spominjalo da je bilo sukoba i u klubu prije nego li se dogodilo ubojstvo, vrlo brzo se ustanovilo da to nije točno.

Policija je već izuzela snimke nadzornih kamera, a postoje i brojne snimke onih koji su se oko 6 sati zatekli ispred kluba i snimali smrtno ranjenog Vlaovića i osobe koje mu pokušavaju pomoći.

- Ubio je čovjeka. U glavu mu je pucao, u glavu! - čuje se na jednoj od snimki.

Vlaović, prema policijskim izvorima, slovi za bliskog člana "škaljarskog klana", a crnogorskoj policiji otprije je poznat i on, ali i egzekutor koji je Vlaoviću pucao u glavu.

Što je točan motiv zbog kojeg je Vlaović likvidiran u klasičnoj "sačekuši", policija istražuje.

image

Načelnik Policijske postaje Pag Željko Blaić

Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image

Policijski očevid

Zvonko Pavic/Cropix
image

Policijski očevid

Zvonko Pavic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2023 21:10