KRVOPROLIĆE

IZBODEN MLADI TAJNIK HČSP-a, POSVAĐAO SE S BRATOM? Bili su obliveni krvlju, susjedi su u šoku: 'Policija i hitna brzo su došle'

 Tomislav Krišto / CROPIX

Žestoka prepirka braće I. K. (18) i T. K. (20) oblivenih krvlju jedino je što su čuli i vidjeli stanari novozagrebačke ulice III. Savski gaj u ponedjeljak oko 13 sati.

Slučaj se trenutno vodi kao pokušaj ubojstva nožem uz tezu da je nepoznati napadač nožem pokušao ubiti oba brata. Mlađi je zadobio višestruke ubodne rane od vrata pa do prsa, što je okarakterizirano kao teška ozljeda dok je stariji zadobio porezotine po rukama. I dan nakon obračuna na ulici o sukobu svjedoči krv ispred njihove obiteljske kuće, ali i u dvorištu preko puta.

Susjedi su u šoku. Kažu da je u vrijeme obračuna u kući bio njihov otac, invalid u kolicima.

- Nismo mogli razaznati zbog čega su se svađali. Rekli su da ih je netko na vratima napao i pobjegao. Policija i hitna brzo su došle. Polegao sam I. K. na stepenice i donio gaze. Krvario je obilno. Ubodne rane imao je po vratu i po tijelu. Sve se odvijalo u sekundi. Obojicu su odveli, a policija je dugo obavljala očevid. Ispitivali su sve u ulici - ispričao je jedan od susjeda.

Jedna pak susjeda kaže da je i prije policija znala dolaziti zbog braće.

- Prvo što sam pomislila je da je policija došla zbog grafita koji svako malo niknu na zidu zgrade preko puta njihove kuće. To su vam oni uvredljivi grafiti poput ‘Ubij tovara’, pa malo BBB znakovlja, ali nađe se i ustaških obilježja. Tko ih crta, ne zna se. Nedavno je stariji brat postao tajnik u jednom od novozagrebačkih ogranaka HČSP-a. Mislim da je kuhar po zanimanju. Mlađi je pak navijač. Žive s ocem koji je bio pomorac, ali je zbog šećera ostao invalid. Dečki su majku izgubili prije pet, šest godina. Špekulira se po ulici da su se njih dvojica međusobno potukla i obračunala - uvjereno će pak drugi susjed Savskog gaja.

A policija je obavila razgovore sa svim žiteljima u ulici. Traga se i za nožem kojim je počinjeno djelo, a s kojeg će tragovi dati konačni odgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 13:34