TIJEKOM PROVALE

Izboden pomorac u Bribiru: Do njega ne možemo zbog korone, a policija majku ispituje je li kockar

Prema tvrdnjama obitelji nesretnog muškarca, u godinu i pol dana ovo je već treći put da im provalnici obijaju dom i unose nemir
Policija, ilustracija
 Zvonimir Barisin/Cropix

Obiteljska kuća hrvatskog pomorca Zdravka V. (67) u Bribiru iznad Crikvenice u subotu oko 6 sati našla se na meti nepoznatog provalnika ili više njih, a u tom okršaju vlasnik kuće je ozlijeđen te je s ubodnom ranom u trbuhu završio u riječkom KBC-u.

Okolnosti koje su dovele do nemilog događaja crikvenička policija intenzivno istražuje, a prema tvrdnjama obitelji nesretnog muškarca, u godinu i pol dana ovo je već treći put da im provalnici obijaju dom i unose nemir. Provala i nanošenje teških ozljeda najvjerojatnije nožem koji su našli usput u vrtu, a što bi moglo po dovršetku obrade rezultirati prijavom za pokušaj ubojstva, odvijali su se na vratima garaže dok su u kući na katu bile Zdravkova četiri godine mlađa supruga te stara majka.

Napadača je vidio, kako se pretpostavlja, samo vlasnik kuće koji se spustio do garaže ujutro čim je čuo buku i lavež pasa pa kriminalisti čekaju ishod operativnog zahvata kako bi s njim mogli obaviti razgovor.

Policija je odmah pristigla na mjesto događaja da bi napravila očevid i izuzela sve tragove koje su kršitelji zakona eventualno ostavili za sobom netom prije bijega, a zanimljivo je da su suprugu ozlijeđenog muškarca odveli u policijsku postaju te joj, prema tvrdnjama obitelji, priuštili dodatnu višesatnu traumu.

- Informacije o ocu iz bolnice kapaju na kapaljku. Ne možemo k njemu zbog situacije s koronom. Ne puštaju nas u bolnicu, niti nam išta govore. A majka je u postaji cijeli dan. Ispituju je jel' moj otac kockar, jel' kome dužan itd. Ista su to pitanja koja su postavljali i nakon prethodne dvije provale, a baš po tom pitanju očito nisu napravili apsolutno ništa. Zamislite, prva dva puta nisu čak izuzeli ni tragove iz kuće, a roditeljima su nabili osjećaj krivnje uvjerivši ih kako danas lopovi nose rukavice pa samim time nema ni smisla uzimati tragove, pogotovo zato što ništa nije ukradeno.

image
tragovi krvi u garaži u kojoj je izboden pomorac

Prvi put prije godinu i pol, otprilike, bilo je oko 4 ujutro kad je otac čuo lupanje. Spustio se u garažu kroz koju su provalnici ušli. Lupili su ga nečim po glavi i u nesvijesti ga je tako mama našla, a lopova nigdje. Tad nisu ukrali ništa, kao niti nekoliko mjeseci poslije kad su opet došli pred zoru. Razvalili su garažna vrata na struju koja je otac spustio - prisjetila se za Jutarnji kći pretučenog Zdravka V. dok je sa zaručnikom ispred policijske postaje u Crikvenici, nakon što je doputovala iz Zagreba, čekala majku s kojom policija od 10 sati obavlja razgovor.

U subotu ujutro je s majkom tek kratko uspjela porazgovarati nakon nemilog događaja, kad ju je nazvala na mobitel i uključila zvučnik ispred policijskog inspektora. No taj razgovor je trajao kratko jer je policajac, tvrdi, rekao da je gospođa na ispitivanju i da ne dolaze pred policijsku postaju.

- Pa tko će meni zabraniti da ja ispred policije čekam svoju majku? Već godinu i pol roditelji žive u strahu. Nakon što prva dva puta policajci iz kuće nakon provale nisu uzeli otiske i tako nisu odradili svoj posao do kraja, sad mi maltretiraju majku pitanjima, kao da su ona i tata zadnji kriminalci koji daju povoda da budu opljačkani. Oni su mirne osobe, nisu konfliktni, niti novac ikome posuđuju. Mama je umirovljenica, a tata pomorac. Cijeli je život vrijedno radio i štedio. Netko očito misli da u kući drže veliku količinu novca i druge vrijednosti. Žalosti me što već nakon prve provale policija nije odradila temeljito svoj posao pa možda do ove treće provale, tijekom koje mi je otac ozlijeđen, ne bi niti došlo - dodala je još kći pretučenog muškarca, sumnjajući u volju policije da riješi prethodne slučajeve provale.

Iz PU primorsko-goranske o samom događaju ne žele još davati nikakve informacije te kažu da je "kriminalističko istraživanje u tijeku kako bi se utvrdile sve okolnosti i relevantne činjenice ozljeđivanja muške osobe na području Bribira".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:57