VARAO POLAZNIKE

Izdavao lažna uvjerenja o rukovanju poljoprivrednim strojevima, iako za to nije bio ovlašten

62-godišnjI direktor jedne koprivničke tvrtke tako si je na ilegalan način pribavio zaradu od 1,6 milijuna kuna

Kombajn; ilustracija

 Vlado Kos/Cropix

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu otvorilo je istragu protiv 62-godišnjeg direktora jedne koprivničke tvrtke zbog zlouporabe ovlasti i krivotvorenja službene isprave čime si je pribavio 1,6 milijuna kuna. Sav taj novac stekao je provodeći tečajeve za rukovanje poljoprivrednim strojevima i alatima, iako za to nije bio ovlašten, a polaznicima je izdao čak 8357 uvjerenja.

Iako njegovo društvo nije bilo ovlašteno za osposobljavanje pojedinih fizičkih osoba za rukovanje poljoprivrednim strojevima i alatima te osposobljavanje za rad na siguran način, već je isključivo bilo ovlašteno za osposobljavanje fizičkih osoba zaposlenih kod poslodavaca unutar radnog procesa, postoji osnovana sumnja da je od ožujka 2015. godine do listopada 2019. godine, na području šest županija u Republici Hrvatskoj, neovlašteno organizirao, provodio i naplaćivao tečajeve osposobljavanja za rad motornom pilom, kombajnom, traktorom i trimerom, za osobe izvan radnog procesa koje nisu bile zaposlene kod poslodavaca.

Nakon toga je u propisane obrasce neistinito upisivao da je provodio praktični dio tečaja, iako je provodio samo teorijski dio, a praktično osposobljavanje uopće nije provodio. Polaznicima tečaja je neovlašteno izdavao uvjerenja i iskaznice o osposobljenosti radnika za rad na siguran način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:13