ISTRAGA U TIJEKU

Izgorio automobil bivšeg nogometnog suca, susjede probudila buktinja: ‘Izgleda da je molotovljev!‘

‘Ante je dobar čovjek, a svijet nogometa u kojem se nalazi uvijek će nositi svoje rizike‘, uvjerena je jedna od susjeda

Izgorjeli automobil u Višnjevcu i sudac Ante Vučemilović

 Jpvp Grada Osijeka/cropix/

Mirni osječki Višnjevac uznemirile su vatrogasne sirene koje su protutnjale kvartom zbog požara automobila. Osječki vatrogasci su, naime, oko 3,15 sati u srijedu dobili dojavu o požaru Mazde ispred obiteljske kuće bivšeg nogometnog suca Ante Vučemilovića Šimunovića (48). Po dolasku vatrogasaca koji su se vrlo brzo odazvali na intervenciju, vatra se već bila proširila na obližnje parkiranu Toyotu. Plamen je brzo stavljen pod kontrolu te je sprječeno njegovo daljnje širenje.

A policija od ranog jutra provodi detaljan očevid na vozilu. Izuzimaju tragove s požarišta pokušavajući posložiti kompletan mozaik vatrene stihije koja je, sasvim opravdano, uznemirila Kvaternikovu ulicu i pričinila veliku materijalnu štetu.

- Nakon provedenog očevida, otklonjen je tehnički kvar kao uzrok požara. Utvrđeno je da je požar izazvan ljudskim faktorom. Policija dalje provodi sve potrebne mjere i radnje kako bi se utvrdilo što i kako se dogodilo - rekla je Edita Roterbauer iz PU osječko-baranjske na upit Jutarnjeg lista.

- Probudio me zvuk motora auta koji je taman stao pred mojom kućom. Bilo je oko 3 sata. Nisam se trzala niti ustajala jer sam pomislila da su susjedi, da se vraćaju odnekud doma. Onda je taj auto naglo otišao i nije dugo prošlo kad sam čula pucketanje i izvana kroz prozor je dopirala svjetlost. Pogledala sam van, a kad ono susjedov crveni auto u plamenu. I drugi je njegov auto nastradao. Ante je istrčao iz kuće i počeo gasiti požar, a pomagali su mu do dolaska vatrogasaca i drugi susjedi. Ne znam što da kažem. Sve izgleda kao da je netko molotovljev koktel bacio, ali opet tko i zašto? Mogu samo nagađati, jer to su dobri ljudi, barem koliko smo mi u ulici stekli dojam o njima - kaže za Jutarnji list stanarka Kvaternikove ulice.

Druga, pak, mještanka kaže da su nju probudile vatrogasne sirene. Ona ne vjeruje da se iza požara krije ljudski faktor.

- Ne vjerujem da je požar podmetnut, a i koliko se vidi dosta je prednjeg dijela haube izgorilo pa je možda neki kvar u pitanju. Ante je dobar čovjek, a svijet nogometa u kojem se nalazi uvijek će nositi svoje rizike - uvjerena je druga sučeva susjeda. Na nekim kućama u ulici nalazi se videonazor, a hoće li biti ikakve koristi od njega, pokazat će istraživanje.

Prema javno dostupnim podacima, Ante Vučemilović Šimunović je od 2005. sudio u hrvatskim nogometnim natjecanjima u organizaciji HNS-a. Njegovo ime nalazi se od 2007. na popisu FIFA-e pa je mogao suditi i međunarodne utakmice. U sudačku mirovinu otišao je prije par godina i sad je dio sastava komisije nogometnih sudaca HNS-a a ujedno je i delegat na utakmicama. Paralelno sa svime time, višegodišnji je tajnik u Županijskom nogometnom savezu Osječko-baranjske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 15:25