PALEŽ

IZGORIO MU KAFIĆ U GLUHO DOBA NOĆI Vlasnik zapaljenog lokala u Sv. Filipu i Jakovu šef je lokalnog ogranka stranke Ruže Tomašić

 Jure Mišković/CROPIX

Iz još neutvrđenih razloga jučer je oko 1.30 sati na mjesnoj plaži Iza Banja u Svetom Filipu i Jakovu planuo kafić Plaža u vlasništvu 48-godišnjeg Siniše Prtenjače, predsjednika Općinske organizacije Hrvatske konzervativne stranke (HKS).

Je li požar u poznatom filipjakovskom kafiću možda podmetnut još nije službeno utvrđeno, no dojava o vatri na mjesnoj plaži zaprimljena je oko 1.30 sati, nakon čega su je ubrzo ugasili vatrogasci JVP-a Biograd i Sv. Filip i Jakov.

- Nakon provedenog očevida još se čeka nalaz vještačenja da bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja. Materijalna šteta također će se utvrditi naknadno - rekla je Nikolina Bačić iz zadarske policije, koja je zasad podignula prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Kafić u vlasništvu 48-godišnjeg Prtenjače, koji se jučer nije javljao na mobitel, u potpunosti je izgorio, a požar je zahvatio i dio obližnjeg trampolina u vlasništvu obrta Delfin.

Pretnjača je svojedobno bio potpisnik peticije kojom su mještani tražili da se “nakon godina nazadovanja i sustavne nebrige svih dosadašnjih garnitura vlasti” ukine Općina Sv. Filip i Jakov, te da se njezin teritorij priključi jednoj od susjednih općina ili Gradu Biogradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 18:59