UHIĆEN ZAGREPČANIN

Izgubio 360.000 kn na kriptovalutama pa počeo reketariti: ‘Uzeo mu je i 150 kuna iz džepa‘

Od 36-godišnjaka je zahtijevao milijun kuna pravdajući to kao "nastalu kamatu"

Ilustrativna fotografija 

 Marijo Basic/ Cropix/Cropix

Nije svako ulaganje u kriptovalute fair play ulog i plodonosna zarada. Uvjerio se u to jedan 30-godišnji Zagrepčanin koji je na kraju, zbog svojih poteza, završio s druge strane zakona pa je na kraju uhićen i kazneno prijavljen za iznudu.

Kriminalisti su istražujući otkrili da je 30-godišnjak tijekom prosinca prošle godine i siječnja ove godine, u više navrata dao 36-godišnjaku ukupno 360.000 kuna. Razlog? Ulaganje u kriptovalutu i ostvarivanje dodatne zarade. No kako je vrijeme prolazilo, a njemu posrednik nije isplaćivao dobit, počeo je na 36-godišnjaka vršiti pritisak potražujući sve do jedne uložene lipe i izgubljenu dobit dakle, prema njegovoj računici, 720.000 kuna. A kako je usput čovjeku i prijetio zbog svega protekla tri mjeseca, 36-godišnjak mu je u više navrata, ipak, vratio 350 tisuća kuna.

No tu se nije zaustavio, već je, kaže zagrebačka policija, 30-godišnjak zahtijevao od 36-godišnjaka još milijun kuna pravdajući to kao "nastalu kamatu".

Otišao je i još jedan korak dalje, tražeći od 36-godišnjaka sklapanje Ugovora o kratkoročnoj pozajmici na navedeni milijunski iznos koji su i potpisali krajem lipnja ove godine.

- Isto tako je oštećeni 30-godišnjak temeljem predmetnog Ugovora predao ovjerenu zadužnicu na već navedeni iznos od milijun kuna. Nakon tako potpisanog Ugovora, osumnjičeni je nastavio s pritiskom i ozbiljnim prijetnjama prema 36-godišnjaku, koji je zbog osjećaja straha u dva navrata predao osumnjičenom novčani iznos od 43.000 kuna - otkrivaju iz PU zagrebačke.

Ni početak rujna, međutim, za 36-godišnjaka nije počeo u miru jer mu je 30-godišnjak ponovno prijetio te vršio pritisak, a kad su se sastali, uzeo mu je 150 kuna koje je imao kod sebe nastavljajući s prijetnjama. Tom mu je prilikom, navodi se u kaznenoj prijavi, 36-godišnjak u strahu za vlastiti život obećao predati 50.000 kuna koje će posuditi.

Na kraju je slučaj dospio do policije koja je 30-godišnjaka uhitila te predala pritvorskom nadzorniku uz odgovarajuću kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:48