HOROR U VARAŽDINU

Izlaze sve mučniji detalji ubojstva profesora, sve je navodno snimljeno, oglasio se i DORH

Udarali su ga palicama, lokotom s lancem, cipelarili ga. Zatim su mu razbili mobitel i tu ga ostavili
Ubijeni profesor u Varaždinu
 Zeljko Hajdinjak/Cropix/varaždinski.hr

Iz minute u minutu, gradom kruže nove, neslužbene informacije o detaljima ubojstva Nine Čengića, profesora engleskog u Varaždinu. Profesora su nasmrt pretukla trojica mladića i djevojka, po glavi i tijelu tukli su ga drvenim palicama i lokotom s lancem.

Nakon spekulacija da premlaćivanje koje je rezultiralo ubojstvom ima možda veze s ubojstvom koje je njegov otac počinio prošle godine u Međimurju, kad je rafalnom paljbom iz Berette ubio 28-godišnjaka, gradom su se počele širiti i druge priče.

Jedna se spominje najčešće - profesor je večer proveo u klubu Kulturana, gdje je poprilično pijan provocirao i bio neugodan prema A.V. (25). Ona i njezino društvo su ga izbacili iz kluba zbog čega je on, piše portal HRT-a, pozvao policiju.

Policajci su došli, sastavili zapisnik i otišli. Profesor je ostao, a osobe s kojima se sukobio, krenule su ga mlatiti. Sve se to događalo oko četiri sata ujutro. Prvi ga je udario najstariji od četvorke i srušio ga na pod, gdje su ga ostali nastavili tući.

Udarali su ga palicama, lokotom s lancem, cipelarili ga. Zatim su mu razbili mobitel i tu ga ostavili, prekrivenog kartonima. Navodno je cijeli slučaj i snimljen mobitelom.

Jutarnji je već izvijestio da je profesor nekoliko puta u vrijeme lockdowna prijavljivao klub zbog kršenja epidemioloških mjera.

Kulturana je zapravo jedna prostorija u dvorani Graberje, gdje se okupljaju mladi koji ondje slušaju punk-metal-rock.

Kriminalističko istraživanje je završeno i svih četvoro predano pritvorskom nadzorniku PU varaždinske uz kaznenu prijavu za ubojstvo.

Između ostaloga im se na teret stavlja „osnovana sumnja na počinjenje kaznenih djela ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari", navode iz DORH-a. Djevojka A.I., u svojem je stanu, navode iz DORH-a, neovlašteno držala improvizirani pištolj i 293 komada streljiva raznog kalibra.

O slučaju se oglasio i DORH

O slučaju ubojstva u Varaždinu oglasio se DORH i potvrdio da je četvero uhićenih ispitano, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 31. svibnja provelo prvo ispitivanje četvero uhićenih hrvatskih državljana (1992., 1997., 2001. i 1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak 29. svibnja 2021. oko 4,00 sata, na ulici ispred prostorija jedne udruge u Varaždinu, zadao veći broj udaraca 35-godišnjem oštećeniku drvenom palicom u glavu te ga oborio na tlo, a osnovano se sumnja da su potom svi osumnjičenici nastavili zadavati udarce rukama i nogama oštećeniku u glavu, nakon čega su napustili mjesto događaja, a tijelo oštećenika prekrili kartonskom ambalažom i uništili njegov mobitel.

Oštećenik je zadobio teške ozljede glave od kojih je preminuo 30. svibnja 2021. godine. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 24-godišnjakinja u svojem stanu u Varaždinu neovlašteno držala improvizirani pištolj i 293 komada streljiva raznog kalibra.

Državno odvjetništvo je predložilo da se protiv svih osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela", kažu iz DORH-a.

Fotografija Nine Čengića preuzeta s portala Varaždinski.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 04:49