PROVIRILE GLAVE

Iznenađenje na granici kod Metkovića: Carinici zavirili ispod vreća cementa, imali su što za vidjeti...

Sasvim opravdano su posumnjali u sadržaj tereta jer su tijekom pregleda teretnog vozila skrivene među cementnim ljepilom i pronašli 24 državljana Turske

Turski državljani u kamioni

 Pu Dubrovačko-neretvanske/

Kad je 29-godišnji muškarac teretnim vozilom splitskih oznaka natovarenim cementnim ljepilom dolazio prošlog petka na granični prijelaz Nova Sela, bio je uvjeren da će prolazak te ulazak u Lijepu našu proći lišo. Međutim, prijelaz granice i daljnje planove su mu pomrsili granični policajci iz Metkovića zajedno sa carinskim kolegama.

Kako? Sasvim opravdano su posumnjali u sadržaj tereta jer su tijekom pregleda teretnog vozila skrivene među cementnim ljepilom, pronašli 24 državljana Turske od kojih su dvije bile žene i dva djeteta.

Policija je kroz kriminalističko istraživanje utvrdila da je 29-godišnji muškarac za 2400 eura namjeravao državljane Turske nezakonito uvesti u Hrvatsku iz pravca Bosne i Hercegovine te ih ostaviti na području Dalmacije. Na kraju ga je policija kazneno prijavila za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH.

A zbog neispunjavanja uvjeta ulaska i boravka, državljanima Turske je odbijen ulazak u Hrvatsku te su se vratili u Bosnu i Hercegovinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 14:24