PRIMILA MITO?

Iznenadit ćete se kako izgleda imovinska kartica uhićene sutkinje Maje Šupe

Prijavila je samo plaću. Nema nekretnina, nema pokretnina, nema štednje, nema udjela u imovinskim fondovima...

Maja Šupe

 CROPIX

Šibenska sutkinja Maja Šupe, poduzetnik Blažo Petrović kojemu je za mito trebala donijeti oslobađajuću presudu te odvjetnik Branimir Zmijanović uhićeni su, prema neslužbenim informacijama, u utorak poslijepodne u akciji istražitelja za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Uskok i policija su, ne navodeći identitete, potvrdili da su u tijeku uhićenja i provođenja hitnih dokaznih radnji.

"Navedene radnje provode se na području Grada Zagreba, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije prema više hrvatskih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili koruptivna kaznena djela. U ovom trenutku može se potvrditi da se, među ostalima, postupa i prema sutkinji Općinskog suda u Šibeniku", navode u priopćenju.

Uskok je izvijestio da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, dok u policiji kažu da će uhićeni nakon kaznene prija biti predani pritvorskom nadzorniku u Splitu.

Prema prvim neslužbenim informacijama sutkinja je uhićena zbog sumnje da je od poduzetnika Petrovića, koji je u javnosti poznat još od suđenja tzv. zagrebačkoj zločinačkoj organizaciji prije dvadesetak godina, primila 15 tisuća eura kako bi presudila u njegovu korist.

Zanimljivo je pogledati u imovinsku karticu sutkinje Šupe. Zapravo, nema se što gledati jer je ona gotovo u potpunosti prazna. Sutkinja Šupe tako je navela kako posjeduje samo - plaću i to u rasponu od 18 do 19 tisuća kuna mjesečno u bruto iznosu. U svojoj je imovinskoj kartici sutkinja Šupe navela i kako ima dva kredita podignuta kod Sberbanke.

Jedan je podigla 6. listopada 2020. na iznos od 26.766 eura te je dogovorena otplata na 108 mjesečnih rata po 363 eura. Drugi kredit podigla je nedugo potom, 29. listopada, kod iste banke ali a veći iznos. Uzela je 53.540 eura te se obvezala novac vratiti u 168 rata.

Od prihoda je još jedino prijavila 3200 kuna koje je primila kao dužnosnik na izborima.

Nema nekretnina, nema pokretnina, nema štednje, nema udjela u imovinskim fondovima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:34