DOVRŠENA ISTRAGA

‘Iznuđivač s metkom u cijevi‘: Uhićeni u Areni centru imao je trojicu pomagača

Leo Z. (30) i Viktor M. (29) sumnjiče se za iznudu i oduzeti su im pištolji, a Milan N. (40) i Drago L. (32) odgovarat će za pomaganje
Uhićenje u Areni, Leo Zdenjak
 Snimio čitatelj

Još će se dugo prepričavati spektakularno uhićenje u Arena centru u Zagrebu kad je elitna Ekipa za posebne zadaće (EPZ) bacila na tlo "iznuđivača s metkom u cijevi" Lea Z. (30) te ga vezala i odnijela potrbuške van, a u međuvremenu je dovršeno istraživanje protiv četvorice muškaraca.

Naime, Lea Z. i Viktora M. (29) sumnjiče za iznudu te su im oduzeti i pištolji, a Milan N. (40) i Drago L. (32) odgovarat će za pomaganje u (ne)djelu.

A sve je krenulo nakon što je u svibnju 34-godišnji Zadranin od Lea Z. za 20.000 eura kupio Audi A8 koji je trebao za tri mjeseca otplatiti, no nije, nego je Lea Z. zamolio za još mjesec odgode. Prije isteka tog novog roka, Leo Z. ga je svakodnevno zvao pa mu je oštećeni pokušavao i vratiti auto, ali to navodno nije dolazilo u obzir. Auto je hitno prodao po sniženoj cijeni te je dobivenim novcem planirao podmiriti dio duga pa je dogovorio s Leom Z. susret u Zapruđu.

Strahujući za život, na primopredaju novca oštećeni je poslao svog prijatelja, a osumnjičeni su, čim su pogledali u kuvertu i vidjeli da nema cijelog iznosa, kuvertu bacili i otišli te su utjerivanje duga nastavili 15. listopada u Zadru.

Autom su oštećenom prepriječili put dok je bio s djevojkom. Rukama i nogama su ga, uz prijetnje, udarali po tijelu i lakše ozlijedili, a Leo Z. mu je usput zaprijetio povećavši dug na 35.000 eura.

Oštećeni se nakon toga obratio policiji za pomoć koja je 22. listopada u organiziranoj akciji, tijekom primopredaje označenih eura, uhitila naoružanog Lea Z. Bili su to filmski prizori za stotine ljudi u Arena centru kad su u samo nekoliko minuta Lea Z. bacili na pod, vezali mu ruke na leđima te ga potrbuške odnijeli do policijskog vozila u garaži.

Nekoliko sati kasnije, uhićeni su i njegovi prijatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:50