TEŠKA NESREĆA U ZAGREBU

IZREČENA PRESUDA MLADIĆU KOJI JE DIVLJAO PO BOLOGNI Napravio je potpuni kaos, nekoliko auta uništio i više ljudi ozlijedio: 'Ma dobar sam ja vozač'

 
 Damir Krajač / Hanza Media

Sedam mjeseci od divljanja po zagrebačkoj Ilici te Aleji Bologna, kada je izazvao totalnu pomutnju i skrivio nekoliko sudara pritom ozlijedivši tri osobe, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu 26-godišnjem vozaču izrečeno je šest mjeseci psihijatrijskog liječenja.

Mladiću koji je nesreću skrivio u stanju shizofrenije i s THC-om u krvi i urinu mjera prisilnog smještaja produljivat će se koliko bude potrebno, a s obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, bit će deportiran u BiH u neku psihijatrijsku ustanovu.

Nesreću je prouzročio u Opel Astri koju je unajmio u rent-a-caru uz obrazloženje da ide na “godišnji u Hrvatsku i Grčku”.

- Nisam došao u Zagreb skriviti nesreću. Do nje nije trebalo doći, ali mi se od konzumiranja marihuane pričinjavalo. Tu noć sam popušio joint, dva, tri. U Velikoj Gorici sam prvo posjetio prijateljicu. Na kraju me policija otjerala da napustim RH u roku od dva sata. Krenuo sam za Sarajevo, završio u Sloveniji pa sam se vraćao kroz Zagreb. Sjećam se kaosa na cesti i prevrtanja. Izbjegao sam jedan auto, ali drugi nisam. Nakon sudara auto se zapušio, a ja sam se uplašio, izašao i otrčao prema pruzi. Bio sam na krivom mjestu u krivo vrijeme. Na ulicama se nisam snašao, a dobar sam vozač - pravdao je svoje pogrešne poteze vozač.

Kobnog dana, podsjetimo, 26-godišnji vozač je na potezu od gotovo pet kilometara vozio u suprotnom smjeru, polukružno se okretao preko pune linije, sudario se s tri auta...

A kad mu se auto zapalio, istrčao je iz njega unatoč ozljedama i nastavio bježati. Vozač Dubravko H. (54), s kojim se frontalno sudario pri brzini od 112 km/h, i dalje je u bolnici te je stopostotni invalid, oduzetih udova i hrani se na sondu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2022 16:47