NEPRAVOMOĆNO

IZREČENA PRESUDA ŽENI KOJA JE ZARILA MUŽU NOŽ U PRSA DOK JE SPAVAO Fatalna Ksenija teško je prihvatila odluku suda...

 
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Zbog ubojstva supruga Mirka Topolovčana lanjskog travnja u spavaćoj sobi obiteljske kuće u Budančevici na području Koprivničko-križevačke županije, na Županijskom sudu u Varaždinu na 10 godina zatvora nepravomoćno je osuđena Ksenija Topolovčan.

Ujedno joj je izrečena i trogodišnja mjera liječenja od ovisnosti od alkoholizma. Kao olakotnu okolnost sud je uzeo u obzir činjenicu da je optužena živjela u obitelji u kojoj je bila žrtva partnerova nasilja te da je ubojstvu prethodio fizički napad, a otegotna okolnost joj je podatak da je par godina prije ubojstva zajedno s partnerom bila osuđena za zanemarivanje djeteta.

Ksenija Topolovčan je osuđujuću presudu teško prihvatila jer je uvjerena da u njezinom činu nije bilo namjere već se tragedija dogodila kao splet nesretnih okolnosti. Njezin odvjetnik najavio je žalbu na presudu.

Podsjetimo, Ksenija Topolovčan je 9. travnja 2018. godine oko 19 sati u spavaćoj sobi obiteljske kuće ubola supruga kuhinjskim nožem u prsni koš u vrijeme dok je on spavao. Nanijela mu je ubodnu ranu prsišta s ozljedom srca uslijed koje je Mirko preminuo na putu u bolnicu. U vrijeme uhićena, Ksenija je imala 2,60 promila alkohola u krvi.

Inače, policija u njihovoj kući intervenirala je i prije toga.

Na raspravi su, inače, sudskomedicinski vještaci zaključili su da je vjerojatna verzija događaja da je Mirko Topolovčan mirno ležao na krevetu kad mu je supruga zadala smrtonosni ubod nožem. Oboje vještaka suglasno je da u medicinskoj dokumentaciji nisu bile ozljede karakteristične za gušenje. Dopustili su mogućnost da ju je suprug uhvatio za vrat, ali od gušenja bi ostali tragovi. Vještaci nisu isključili ni potvrdili da se sve dogodilo onako kako je to u svojoj obrani opisala optužena Ksenija Topolovčan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:55