MAFIJAŠKA LIKVIDACIJA

IZREŠETAN S PET HITACA U SRCE I JEDNIM U GLAVU Otkrivamo tko je muškarac čije je tijelo pronađeno na splitskom transportnom terminalu

 
 CROPIX

Uz ogradu objekta u izgradnji na splitskom TTTS-u (Transportno trgovački terminal Split) u srijedu ujutro pronađeno je tijelo muškarca, a prema prvim informacijama čini se da se radi o klasičnom “mafijaškom” ubojstvu.

Naime, jači muškarac s upečatljivim velikim tetovažama na obje ruke pronađen je izrešetan s više od pet hitaca u prsni koš i najmanje jednim u glavu.

Našao ga radnik

Iako niti policija niti ŽDO nisu u srijedu ujutro htjeli govoriti o identitetu, neslužbeno doznajemo da je ubijen bivši djelatni vojnik Ante Prnjak (34) iz Splita, koji se posljednjih nekoliko godina spominjao u kontekstu preprodaje narkotika. Najvjerojatnije je ubijen negdje drugdje te je dovezen automobilom u dvorište ispred skladišta u izgradnji i izbačen.

S obzirom na fizičku konstituciju žrtve, vjerojatno je u njegovoj likvidaciji odnosno “rješavanju” tijela sudjelovalo više osoba jer ga jedan počinitelj nije mogao tako lako unijeti u vozilo te potom i iznijeti van. Policija je dojavu dobila u srijedu oko 7.40 sati kada je na leš naišao jedan od radnika.

- Odma san vidija da je u pitanju jači čovik, leža je na leđima, jedna mu je ruka bila na prsima, a druga ispružena. Nisan mu ni prilazija, odma san nazva policiju - kazao nam je još uvijek šokirani radnik, potvrdivši da se radi o dosta krupnom muškarcu koji je bio odjeven u crnu majicu kratkih rukava i kratke hlače, tzv. havajke, s tamnijim uzorkom.

Kako smo neslužbeno doznali, na mjestu gdje je pronađen nisu nađeni nikakvi dokumenti. Zanimljivo je i da se, kažu nam radnici okolnih tvrtki, zelena žičana ograda kojom je ograđeno gradilište u pravilu navečer zatvara i zaključava, no baš su tijekom noći s utorka na srijedu ostala otvorena tako da su ubojice mogle nesmetano doći.

Prnjak je lani u svibnju “pao” kao šef lanca krijumčara kokaina i amfetamina, a osim njega tada su bili uhićeni i njegov prijatelj S.Č. (34) iz Kaštel Sućurca, I.B. (25) iz Crivca te T.G., 36-godišnji državljanin BiH. Tada je zaplijenjeno više od dva i pol kilograma amfetamina, 44 grama kokaina te 364 grama marihuane, a ulična vrijednost droge bila je procijenjena na nešto manje od 600 tisuća kuna.

Policija je nakon uhićenja svu četvoricu privela, tužiteljstvo je tražio istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, no sudac istrage odbio je taj zahtjev i pustio ih da se brane sa slobode bez određivanja ikakvih mjera opreza. Prnjak je tada bio uhićen u mjestu Kljaci, a uz sebe je imao određenu svotu novca i mobitel preko kojega je, sumnja se, dogovarao nabavu i prodaju narkotika.

Zapalili auto

Krajem prosinca prošle godine bio je na Prekršajnom sudu osuđen na 18 tisuća kuna kazne zbog posjedovanja 12 grama kokaina. Prnjak je istog mjeseca imao problema i s BiH policijom jer je zatečen s krivotvorenih 1800 eura. Zbog toga je u veljači protiv njega bila podignuta i optužnica kojom ga se teretilo da je nabavio na području Sarajeva 36 novčanica u apoenima od 50 eura.

Novac je potom pokušao prenijeti preko granice u Hrvatsku ne bi li lažnjake stavio u opticaj na području Hrvatske. No planove su mu pomrsili granični policajci na KGP Kamensko, koji su prilikom kontrole i pretresa kod njega našli lažne eure. Nakon toga je uhićen.

Policajci su u srijedu izuzeli otiske prstiju i DNK uzorke, a tijelo je prevezeno na obdukciju. Kako se neslužbeno doznaje, policija raspolaže sa snimkama nadzornih kamera na kojima se navodno vidi jedan automobil koji oko 3.30 u noći dolazi i ubrzo odlazi iz smjera mjesta na kojemu je tijelo nađeno.

Na području naselja Tugare u blizini Splita u srijedu oko 11 sati zaprimljena dojava o vozilu marke BMW starom petnaest godina koje je zapaljeno, izgleda namjerno. Automobil je izgorio na protupožarnom putu, na predjelu Račnik, a od vatrogasaca doznajemo da se u početku sumnjalo da je u pitanju šumski požar da bi tek nakon dolaska vidjeli da se radi o vozilu koje je potpuno izgorjelo. Policija istražuje mogućnost je li ta paljevina povezana s ubojstvom na TTTS-u i je li možda u tom vozilu dovezeno mrtvo tijelo pa je poslije zapaljeno kako bi se prikrili tragovi.

Propucavanja nogu s mafijaškim potpisom

Svibanj 2018. - Ivan Giljanović zvani Giljo (37), s više metaka propucao 27-godišnjeg Marka Bekavca u splitskom kafiću “Clo”.

Siječanj 2018. – Miho Frančeski zvani Miho Munja propucan je u Splitu na ulici u nogu. Metak je sam iščeprkao iz potkoljenice i pojeo ga.

Studeni 2017. - bivši mister turizma Dalmacije Mario Bečić zvani Đoni propucan je u sačekuši u nogu kod kafića Maleni u Srinjinama. Pogođen je s pet metaka, a za napad je osumnjičen Josip Čubelić Čuba kojeg su uhitili 10 dana poslije.

Prosinac 2010. - ubijen Ivo Stipetić na Kočinjem brdu kod Klisa. Sudilo se Kristijanu Stojanoviću za brutalnu likvidaciju, no na prvom suđenju je osuđen a na drugom oslobođen krivnje. Oslobađajuća presuda je nedavno ukinuta ii sudit će mu se ponovno. (Hajdi Karakaš Jakubin)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 20:03