KRVOPROLIĆE U SLAVONIJI

IZREŠETAO JE BIVŠI DEČKO 'Slađana ima pet prostrijelnih rana, ali polako se budi'

Goran B. (31) presreo je Slađanu (24) i njenog novog dečka i pucao u njih. Par sati kasnije presudio je sam sebi

OSIJEK - Stanje Slađane B. (24) iz Borika kod Slatine koja se od nedjelje navečer bori za život nakon što ju je s više hitaca ustrijelio bivši dečko Goran B. (31), nešto je bolje nego prethodnog dana.

- Trenutno je u fazi buđenja i odvajanja od respiratora. Također mogu reći da miče ruke i noge, pa je stoga stanje nešto bolje - rekao je u utorak poslijepodne dr. Josip Ivić iz Jedinice intenzivnog liječenja KBC-a Osijek, dok nam je Slađanin otac Anto kazao i kako su njemu liječnici rekli da joj vid ne bi trebao biti oštećen.

Slađanin sadašnji dečko Ante Č., koji je u sumanutoj pucnjavi ljubomornog Gorana B. zadobio prostrijelnu ranu ruke također je u osječkoj bolnici.

Podsjetimo, Goran B. presreo je Slađanu i Antu u nedjelju oko 20 sati na cesti između Feričanaca i Orahovice te nakon kraće prepirke s Antom ispalio u njih dvoje nekoliko hitaca, pri čemu je Slađana daleko gore prošla zadobivši pet prostrijelnih rana u predjelu glave, ruke i nadlaktice.

Bio je to krvavi epilog drame koja je trajala praktički cijelu ovu godinu, odnosno nakon što je Slađana odlučila prekinuti kratkotrajnu vezu s Goranom. No, on se s time nije želio pomiriti, pa su nakon početnih poziva i molbi da ponovno budu zajedno, prema Slađani krenule prijetnje i višemjesečno proganjanje.

Isto je bilo i prema njezinom novom dečku Anti, a ona je konačno sredinom rujna sve prijavila policiji, što je u nedjelju učinio i Ante kada mu je netko na automobilu u dvorištu ostavio poruku: „Ante mrtav si“.

Na žalost, tragedija se ipak dogodila, a Goran B. u konačnici je presudio sam sebi u dvorištu svoje obiteljske kuće u Krunoslavlju kod Donjeg Miholjca, odbivši se predati policiji.

S obzirom da su i Slađanini roditelji, kao i Ante Č. izrazili nezadovoljstvo postupanjem policije, smatrajući da nije učinjeno dovoljno kako bi se spriječila tragedija, odgovore smo tražili i od policije. Pitali smo ih jesu li i kada zaprimili prijave za prijetnje te što su po tom pitanju poduzeli, no za konkretan odgovor ostali smo uskraćeni.

„Poštovani, shodno Vašem upitu i obavljenim konzultacijama s Županijskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru, a zbog daljnjeg tijeka kriminalističkog istraživanja, nismo u mogućnosti odgovoriti na Vaša pitanja,“ stoji u dopisu PU virovitičko-podravske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 18:43