PREKVALIFIKACIJA ZLOČINA

Izvanredna pressica u Slavonskom Brodu: Majci djeteta prijeti 3 do 15 godina zatvora!

‘S obzirom na novonastalu okolnost, doći će i do izmjene kvalifikacije kaznenog djela za koje se osumnjiči ženska osoba‘
 Nenad Opacak/cropix

Majci pretučene dvoipolgodišnje djevojčice koja je u poslijepodnevnim satima nedjelje izgubila bitku za život u Klaićevoj bolnici, gdje je prije nekoliko dana dovezena s izuzetno teškim ozljedama glave, sudit će se za zločin nanošenja teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom.

Mirela Šmital, županijska državna odvjetnica, održala je kratku pressicu u Slavonskom Brodu i potvrdila kako će se optužbe za majku prekvalificirati u kazneno djelo iz članka 120. Kaznenog zakona za koje se predviđa kazna od tri do 15 godina zatvora.

- S obzirom na novonastalu okolnost, doći će i do izmjene kvalifikacije kaznenog djela za koje se sumnjiči ženska osoba - rekla je Šmital dodavši kako će majku djevojčice teretiti za teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom.

Županijska odvjetnica je bila upitana hoće li doći do proširenja istrage i kaznene odgovornosti ljudi iz sustava, a Šmital nije htjela ništa prejudicirati, ali spomenula je i to kao mogućnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 04:41