SMRT U MORU

JAHTAŠ KOD UGLJANA IZ MORA IZVUKAO MUŠKARCA 'Bio je u šoku, buncao je nešto o nestaloj prijateljici...' USLIJEDIO JE HOROR 'Našli smo mrtvu djevojku'

 Niksa Stipanicev / HANZA MEDIA

Iz mora kod Preka službenici zadarske Lučke kapetanije i Pomorske policije Zadar u utorak su izvukli tijelo utopljenice, poljske državljanke koja je zajedno sa svojim sunarodnjakom plovila zadarskim akvatorijem na 8-metarskom gliseru.

Potraga za nestalom počela je u 16.47 sati, nakon poziva voditelja motorne jahte "Gandalf", njemačke zastave, koji je službenike Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) Rijeka obavijestio o muškarcu u moru kojega je izvukao na palubu i koji je u stanju šoka davao nesuvisle podatke o nestanku ženske osobe, navodno njegove prijateljice.

U potrazi je angažiran i zrakoplov tipa 'Pilatus', koji je s preletima počeo u 18.15 sati, da bi već nakon pola sata dojavio o pronalasku plutajućeg tijela na poziciji sjeveroistočno od pretpostavljene pozicije nestanka.

Nedugo potom iz mora je izvučeno beživotno tijelo mlađe ženske osobe.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izvijestili su da Lučka kapetanija Zadar u suradnji sa službenicima Pomorske policije provodi očevid o uzrocima te pomorske nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:00