TUGA U POŽEŠTINI

Jakova je najbolji prijatelj udarao po glavi i cipelario na tlu: ‘Družili su se, dijelili dobro i zlo...‘

Obitelj Jakova živi i radi u Njemačkoj, a prijatelji preminulog mladića iz osnovne i srednje škole, sumještani i suigrači iz nogometnog kluba su u šoku

Jakov Bočkaj

 Facebook/

Požeški kraj zavijen je u crno nakon što u javnost izašla vijest da je mladi vojnik Jakov Bočkaj (21) preminuo u bolnici od posljedica ozljeda koje je zadobio brutalnim premlaćivanjem u noći s petka na subotu. Da stvar bude tragičnija, Jakovu je presudio njegov najbolji prijatelj M.K. (20), mladić iz istog sela. Njih su dvojica i te noći bili u zajedničkom izlasku, kao i puno puta prije s obzirom na to da su zajedno odrasli i često provodili vrijeme skupa. O motivima se još uvijek ne zna ništa.

- Zajedno su odrastali od malih nogu, samo godinu dana su razlike. Družili su se, dijelili dobro i zlo. Nerazdvojni su bili – u nevjerici prepričavaju mještani, a prenosi portal požega.eu. Njih su dvojica bili i suigrači u mjesnom nogometnom klubu.

Obitelj Jakova živi i radi u Njemačkoj, a prijatelji preminulog mladića iz osnovne i srednje škole, sumještani i suigrači iz nogometnog kluba su u šoku. Kažu da je jako dobar dečko...

Dan nakon incidenta i nakon pregledavanja nadzornih kamera, i policija se oglasila o incidentu i opisala što se točno dogodilo na Trgu Svetog Trojstva. M.K. suočit će se s kaznenom prijavom za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom, a zbog čega mu prijeti od tri do 15 godina zatvora ako mu se sudskim putem dokaže krivnja.

- Nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjaka zadavši mu više udaraca u predjelu glave. Uslijed udaraca 21-godišnjak je pao na pod, a osumnjičeni ga je nastavio udarati još par puta i napustio mjesto događaja. Ozlijeđeni 21-godišnjak je prevezen u Opću županijsku bolnicu u Požegi gdje je u nedjelju 16. travnja u jutarnjim satima od posljedica ozljeda preminuo - priopćila je policija.

Iduće na potezu je Općinsko državno odvjetništvo kojem će na ispitivanje biti doveden osumnjičeni 20-godišnjak. Hoće li priznati krivnju ili će se braniti šutnjom, ovisi o strategiji njega i odvjetnika. Nakon toga tužiteljstvo će odlučiti hoće li za 20-godišnjaka zatražiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora pa će u tom slučaju o njegovoj daljnjoj sudbini odlučivati sudac istrage Županijskog suda.

Tragično prekinut život mladog hrvatskog vojnika nenadoknadiv je gubitak za cijelu Hrvatsku vojsku

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj u nedjelju 16. travnja 2023. izrazili su sućut obitelji, prijateljima i kolegama preminulog pripadnika Hrvatske vojske Jakova Bočkaja.

"Poštovana obitelji Bočkaj, prijatelji, poznanici i kolege našeg Jakova,

u svoje osobno te ime cijelog Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, upućujem najdublje izraze sućuti povodom smrti vašeg i našeg Jakova.

Tragično prekinut život ovog mladog hrvatskog vojnika nenadoknadiv je gubitak za cijelu Hrvatsku vojsku i u ovim trenucima dijelimo s vama svu tugu i bol zbog ovog teškog gubitka.

Jakov je bio jedan od onih hrabrih mladića koji su svoj put odlučili graditi upravo u Hrvatskoj vojsci i zbog svega što je za nju činio, neizmjerno mu hvala.

Neka mu je laka hrvatska zemlja koju je toliko volio.

Počivao u miru", stoji u tekstu brzojava sućuti ministra Banožića.


Načelnik Glavnog stožer OS RH admiral Robart Hranj također je izrazio sućut obitelji i prijateljima pripadnika Hrvatske vojske Jakova Bočkaja povodom njegove tragične smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:31