DONOSILI I GUME

JANJETINOM I PRASETINOM DO OCJENE U INDEKSU Nove nagodbe u aferi koja je uzdrmala sveučilište

Od preostalih devetero optuženih u utorak se na pripremnom ročištu u Osijeku s USKOK-om nagodilo dvoje studenata koji su kupovali ispite
 Vlado Kos / Cropix

OSIJEK - Nove nagodbe postignute su u aferi „Index“ na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Od preostalih devetero optuženih u utorak se na pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Osijeku s USKOK-om nagodilo dvoje studenata koji su kupovali ispite na osječkoj Ekonomiji. Studentica Santina Pintar Galić osuđena je na sedam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, dok će Antonio Kelić odradit 40 dana za opće dobro, umjesto četveromjesečnog boravka u zatvoru.

Preostalih sedmero optuženih za nagodbu će ponovno imati prigodu 14. travnja za kada je zakazano novo pripremno ročište. Među njima su i dvojica bivših profesora na ovom fakultetu - Miljenko Crnjac i Luka Crnković.

Podsjetimo, istragama USKOK-a otkrivano je kako su profesori surađujući s posrednicima u zamjenu za novac, prepisivanje znanstvenih radova ili predmete poput automobilskih guma, pečenih prasaca i janjaca, skupih alkoholnih pića... studentima upisivali prolazne ocjene bez regularnog polaganja ispita i bez obzira na pokazano znanje. Afera je obznanjena u travnju 2013., a optuženo je bilo 38 osoba među kojima i osmero profesora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:16