VOZAČ IZ CLIJA

JAVIO SE JOŠ JEDAN SUDIONIK STRAVIČNE NESREĆE U ILICI 'Nemojte zaboraviti da je zbog siline udara Laura gotovo lansirana u smjeru mog auta'

 
U krugu: Laura Stelio
 Ronald Goršić / HANZA MEDIA, INSTAGRAM

U nedjelju navečer, tri dana nakon stravične nesreće u zagrebačkoj Ilici u kojoj su život izgubile dvije osobe, putem priopćenja oglasio se I.G. (25), vozač Renault Clija u kojeg se sa svojim Mercedesom zabio Marin Kamenički (20).

I.G. je iz stravične nesreće izašao bez ozljeda, dok je njegova suputnica prošla s lakšim ozljedama. Kao povod izlaska u javnost I.G. je naveo napise da je nesretna Laura Stelio poginula pod kotačima njegova auta.

U priopćenju navodi da je djevojka zbog siline udarca gotovo lansirana u smjeru njegovog auta i da je jedan jedini krivac za tragediju vozač Mercedesa koji je izgubio kontrolu nad vozilom zbog prekoračenja brzine.

Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

'S obzirom na kontinuirane zahtjeve za izjavom povodom stravične automobilske nesreće koja se dogodila u prošli tjedan u Zagrebu, smatram da je potrebno ispraviti određene napise i netočne navode koji kruže medijima.

Samo nekoliko dana nakon ove teške tragedije već svjedočimo određenom izvrtanju činjenica u vezi ovog slučaja.

Organizirani napadi osoba povezanih sa neupitnim krivcem ove nesreće i određene izjave SUPROTNE činjenicama koje dolaze iz tih krugova su duboko povrijedile mene osobno te vrijeđaju čast i dostojanstvo svih žrtava ove tragedije.

Nemojmo zaboraviti da su dvije nevine osobe izgubile život. Bilo kakvo iznošenje neistina je neumjesno, nemoralno, te u jeku izgubljenih ljudskih života krajnje neprimjereno.

Duboko sam potresen ovim događajem, te još uvijek proživljavam traumatične trenutke nesreće. Dodatno su me uznemirili napisi određenih pristranih medija, od kojih su neki zapošljavali osumnjičenog, da je unesrećena Laura podlegla ozljedama pod mojim automobilom.

Nemojmo zaboraviti da je nesretna djevojka zbog iznimne siline udarca gotovo lansirana u mojem smjeru iz automobila osumnjičene osobe.

Ja i moja suputnica proživljavamo teške trenutke i fizičku i psihičku bol i patnju zbog nesretnog događaja, koji je zasigurno nemjerljiv prema osjećajima koje ima njezina obitelj.

Pozivam sve medije ali i nadležne institucije da objektivno sagledaju nemili događaj, i činjenice koje neupitno potvrđuju da je samo jedna osoba kršila zakon, te da je uzrok nesreće višestruko prekoračena brzina samo jedne osobe.

Svi smo svjesni na koji način funkcionira naše pravosuđe. I u ovom slučaju se krivnja naizgled pokušava staviti na nedužne osobe koje su se stjecanjem okolnosti pronašle na putu manijakalnog vozača od prije poznatog po neprimjerenoj vožnji.

Prvi dojmovi koje zasad stječemo iz ovog događaja već ukazuju da ćemo svjedočiti još jednom slučaju "sinkope", u kojem se osobna odgovornost i pravednost ne primjenjuju na privilegirane osobe. Fotografije s državnim vrhom i bogati roditelji su nažalost u našoj pravnoj močvari često dovoljni da se skrene pozornost s činjenice da je samo jedna osoba skrivila ovu tragičnu nesreću.

Ukoliko to ŽELE, siguran sam da će policija i ostale nadležne institucije moći rasvijetliti ovaj slučaj i zaključiti neupitnu odgovornost i krivnju samo jedne osobe.

Već su u javnost izašle informacije da je tvrtka u vlasništvu roditelja osumnjičenog prijašnjih godina donirala određenu političku stranku, i osobno se nadam da OVAJ put ta činjenica nije dovoljna za izvrtanje istine o ovoj tragediji. Nažalost već smo svjedočili da politička povezanost i obiteljske veze često imaju prevelik utjecaj na rezultate sudskih procesa.

Vrijeme je da pravosuđe stane na kraj svim vozačima koji bezobrazno divljaju cestama ne mareći za ljudske žrtve. Ovo je prilika da još jednom pokažu kolika je cijena ljudskog života. Nesretna Laura te druga tragično preminula osoba nemaju mogućnost živjeti šest mjeseci uvjetno.

U ime svih nevinih sudionika ove nesreće pozivam sve nadležne institucije da počnu obavljati svoj posao savjesno, te da počnu utvrđivati činjenice bez obzira na stranačku pripadnost.

Ujedno pozivam određene medije da se vode činjenicama i istinama, te da ne iskazuju morbidnu pristranost prema bivšim zaposlenicima.

I zadnje ali najbitnije.

Nisam je poznavao ali Laura je očito bila vedra i pametna mlada osoba koja nije zaslužila ovakvu sudbinu. Moja iskrena sućut njezinoj obitelji, i obitelji i poznanicima svih ostalih sudionika ove tragedije.'

Hvala.

Marin Kamenički (20) u četvrtak navečer izgubio je kontrolu nad svojim Mercedesom, prešao u suprotni trak, te se zabio u Opel Astru. Nažalost, u sudaru su poginule dvije osobe, a udar je bio toliko jako da se Mercedes odbio u još dva automobila koji su vozili iza Astre. U jednom od ta dva automobila bio je i I.G. i njegova suputnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:18