HOROR U PALOVCU

JE LI I JASMININ OTAC MARTIN ZNAO ZA MRAČNU TAJNU ZAMRZIVAČA? 'Kad smo premještali škrinju pitali smo ga možemo li je isprazniti... Rekao je ne'

Smiljana Srnec (lijevo), Martin Dominić (gore desno), Jasmina Dominić (dolje desno)
 CROPIX

Misterij mučkog ubojstva Jasmine Dominić, čije je tijelo 19 godina ležalo u škrinji koja se nalazila u kući njezine sestre u Palovcu u Međimurskoj županiji, dobilo je još jedan novi element.

Naime, kako pišu Međimurske novine, nije samo sestra Smiljana, koja je osumnjičena da je ubila Jasminu, bila ta koja je zabranjivala da se otvara škrinja. To je svojedobno učinio i njezin pokojni otac Martin Dominić, poznat pod nadimkom Fredi.

Škrinja se, kako je Jutarnji već pisao, nije uvijek nalazila u kući. Početkom 2001. zamrzivač je zapravo bio u pomoćnoj prostoriji kraj kuće i tek je kasnije premješten.

Kako pišu Međimurske novine, tog detalja prisjetili su se i prijatelji Martina Dominića, budući da su mu jednom prilikom pomagali u građevinskim radovima oko pomoćne prostorije-šupe. I tada su morali pomaknuti škrinju koja im je smetala.

- Dignuli smo tu škrinju, bila je zaista jako teška, pa smo Fredu rekli zašto nisu prije ispraznili meso, kako bi nam bilo lakše. Odgovorio nam je kratko da to nije moguće - rekao je sugovornik Međimurskih novina i izrazio sumnju kako nitko unutar obitelji nije znao ništa o toj škrinji.

Inače, za Martina se po Palovcu priča da je jako tugovao za svojom miljenicom Jasminom, čiji je nestanak bio prijavljen tek 2005., iako je nitko nije vidio od 2000.

- Moja Jaca, moja Jaca - znao je zavapiti otac Martin u birtiji nakon kojeg gemišta, a onda bi spomenuo i svoju drugu kćer Smiljanu kao nekoga tko bi mogao imati veze s nestankom Jasmine. Kako smo pisali u detaljnoj rekonstrukciji jezivog ubojstva, Martinove su riječi došle i do policije, no iz nekog razloga on ih više nije ponavljao ni pred policijom, a sve manje i u birtiji. Doma su mu Smiljana i supruga Katarina očitale bukvicu da ne priča okolo svašta kad popije.

Smiljana je, naime, godinama nakon nestanka Jasmine uvjeravala sve oko sebe da je njezina sestra dobro i da je otišla iz države, a čak je znala spomenuti i da im je došla u posjet u trenucima kad je samo ona bila kod kuće. Što se pak tiče kobnog zamrzivača, njega su tijekom poplava u Palovcu (2001. i 2005.) premještali i lokalni vatrogasci koji se također prisjećaju da je "škrinja bila jako teška i da su svi pitali što se u njoj nalazi". Nitko ne zna kad je točno škrinja prebačena u kuću, ali misle da je to bilo u kolovozu 2005.

A jednom kad je bila u kući, Smiljana nije nikome dala da je dira. Na pitanje ukućana, naročito svojeg zeta koji je i otkrio tijelo, zašto je škrinja stalno uključena u struju ako je nitko ne dira samo je odvratila "kaj vas briga, ne plaćate vi račune".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:15