NAPAD U SEVERINU

Je li policija pogodovala HDZ-ovcu: ‘Da se radi o običnom čovjeku koji je u Zagrebu nasrnuo na ženu, to bi bilo kazneno djelo!‘

Prekršajni je sudac načelnika Severina Žarka Žgelu i još dvojicu muškaraca saslušao te ih potom pustio da se brane sa slobode

Napad u Severinu

 Mojportal.hr/

Je li policija pogodovala HDZ-ovom načelniku općine Severin Žarku Žgeli koji je pijan šamarao vlasnicu kafića kada ga je prijavila za prekršaj narušavanja javnog reda i mira?

Prekršajni sudac je načelnika i još dvojicu muškaraca saslušao i pustio ga da se brani sa slobode. Odredio mu je mjeru kojom ne smije prići kafiću ispred kojeg je izudarao vlasnicu.

Kako se vidjelo iz snimke koju su zabilježile nadzorne kamere, ali i iz svjedočenja same vlasnice, načelnik Žgela ženu je hvatao za vrat i šamarao je. Osim što je nakon ovog fizičkog napada potresena i u šoku, vlasnica kafića trpi i fizičke bolove.

- Po onome što sam vidio na snimci, policija je trebala konzultirati Državno odvjetništvo oko pitanja radi li se ovdje u prekršaju ili kaznenom djelu nasilničkog ponašanja ili kojeg drugog - kaže odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, napominjući kako je Državno odvjetništvo trebalo policiji dati uputu u kojem će smjeru ići - podnjeti kaznenu ili prekršajnu prijavu.

Na pitanje je li po njemu fizičko nasrtanje na ženu prekršaj ili kazneno djelo, odvjetnik koji se specijalizirao za kazneno pravo kaže da mu je teško reći što je posrijedi.

- Međutim, da se radi o običnom čovjeku koji je u Zagrebu nasrnuo na ženu, to bi bilo kazneno djelo - rekao je Pavasović Visković.

Drugi vrsni kaznenjak, odvjetnik Veljko Miljević kaže da je u ovome slučaju policija najvjerojatnije išla putem koji im je lakši što znači da je žena bila upućena na liječnički pregled, a na njemu se nisu utvrdili hematomi, oguljotine ili kakve tjelesne ozljede i zato su oni to tretirali kao prekršaj protiv javnog reda i mira.

- Ali to ne oslobađa Državno odvjetništvo mogućnosti da reagira, niti mora značiti da je stvar gotova. Pametni državni odvjetnik bi išao na subjektivni element. Vidjelo se na snimci da je načelnik išao šakom prema glavni vlasnice kafića i očigledno ju je namjeravao ozbiljnije ozlijediti - kaže Miljević, po kojemu bi Državno odvjetništvo trebalo ozbiljnije obraditi i preispitati ovaj slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:37