JURICA ŠILJEG

Jedan od najutjecajnijih istarskih HDZ-ovaca na udaru Uskoka: Terete ga da je zapošljavao preko veze

Uskok je otvorio istragu protiv Jurice Šilega zbog sumnje u trgovinu utjecajem
Jurica ŠIljeg
 Goran Sebelic/Cropix

Ured za suzbijanje koruupcije i organiziranog kriminaliteta (Uskok) otvorio je istragu protiv bivšeg predsjednika HDZ-a Istarske županije i predsjednika Gradskog vijeća Grada Umaga Jurice Šiljega zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo trgovine utjecajem. Konkretno, tereti ga se da je iskoristio svoj utjecaj da se dvije osobe zaposle u Javnoj ustanovi Nacionalni par Brijuni.

Proizlazi to iz današenjeg priopćenja koje je Uskok objavio na svojim internetskim stranicama. Uskok je izvijestio da je na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv 47-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem.

"Osnovano se sumnja da je okrivljenik, u razdoblju od siječnja do kraja veljače 2018. godine, u Fažani i Umagu, nakon što je Javna ustanova Nacionalni park Brijuni objavila javni natječaj za prijem u radni odnos za više radnih mjesta, koristeći autoritet koji ima kao predsjednik županijske organizacije jedne političke stranke u Istarskoj županiji te kao predsjednik gradskog vijeća Grada Umaga, zatražio od ravnatelja navedene Javne ustanove da u radni odnos primi dvije osobe bez obzira na ispunjavanje uvjeta i rezultate natječaja. Na takvo traženje okrivljenika ravnatelj Javne ustanove nije pristao", izvijestio je Uskok.

Upravo je Šiljeg u navedenom vremenu bio na čelu županijske organizacije HDZ-a, na kojoj ga je prošle godine naslijedio saborski zastupnik i bivši ministar turizma Anton Kliman, a ujedno je i predsjednik Gradskog vijeća Umaga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:44