DVOJE MRTVIH

JEDAN OD RADNIKA OPISAO HOROR KOJI JE VIDIO U TVORNICI U KNINU 'Nije mi jasno kako se ovo dogodilo, čišćenje tog bazena bila je rutinska radnja...'

 
 CROPIX

Dvojica radnika tvornice DIV umrla su u ponedjeljak u kninskoj bolnici nakon što su teško ozlijeđeni u tvornici, doznaje se u šibenskoj policiji, koja obavlja očevid na mjestu nesreće.

Prema onome što je dosad utvrdila policija, riječ je o 34-godišnjaku i 20-godišnjaku, radnicima te tvrtke.

Nešto poslije 11 sati zaprimljena je dojava da su u tvornici samoborske tvrtke u Kninu teže ozlijeđena dvojica radnika, koji su tijekom pružanja medicinske pomoći u bolnici u Kninu umrli nešto prije podneva, izvijestili su iz policije.

Lokalni kninski portal Huknet objavio je izjavu zaposlenika DIV-a koji je želio ostati anoniman. On im je opisao da se nesreća dogodila u bazenu u pogonu galvanizacije.

- Nesreća se dogodila prilikom čišćenja tog bazena u kojem se nalazi vodena otopina. Iz ne znam kojih razloga bazen je došao u kontakt sa strujom i tom prilikom je strujni udar doživio 34-godišnjak. Zatim mu je priskočio u pomoć 20-godišnjak s namjerom da ga spasi, odnosno izvuče iz bazena te ga je uhvatio za ruku. U tom času je i on doživio strujni udar.

Zatim su električari isključili struju u cijelom pogonu i pozvana je hitna pomoć. Na samom mjestu događaja probalo se reanimirati unesrećene radnike, ali navodno nije bilo potrebne opreme za to. Nije mi jasno kako se ovo dogodilo i odakle struja u bazenu. Na kraju krajeva, čišćenje tog bazena bila je rutinska radnja koja se do sada milijun puta dogodila - kazao je zaposlenik DIV-a.

Jutarnji list saznaje da je dvojicu radnika koji su stradali od strujnog udara pokušala reanimirati ekipa kninske hitne medicinske pomoć koja je ubrzo stigla na mjesto nesreće.

Premda dvojica radnika nisu pokazivala znakove života, u pokušaju ožvljavanja korišteni su uređaji za reanimaciju, prebačeni su u kninsku bolnicu, ali na žalost pomoći nije bilo. Liječnici kažu da im je od strujnog udara prvo stradalo srce.

Dogradonačelnik Knina Marijo Čačić najavio je da će grad proglasiti dan žalosti zbog ove tragedije.

O tragediji se oglasio i DIV: 'Učinit ćemo sve da pomognemo obiteljima stradalih radnika'

"Duboko potreseni obavještavamo javnost da je danas 29.04.2019. oko 11 sati u našoj tvornici u Kninu došlo do tragične nesreće u kojoj su smrtno stradala dvojica naših zaposlenika, kolega i prijatelja.

U ovom teškom trenutku izražavamo najdublju sućut obiteljima i rodbini preminulih radnika, a kao DIV GRUPA učinit ćemo sve što je u našoj moći da im pomognemo i makar malo ublažimo ovaj nenadoknadivi gubitak.

Želimo istaknuti da se tragedija dogodila unatoč činjenici da provodimo i poštujemo sve mjere zaštite i sigurnosti na radu te da posjedujemo sve potrebne certifikate i uvjerenja. Bez obzira na to, o okolnostima tragičnog događaja ni sada pa sve do okončanja istrage nećemo davati nikakve komentare.

Na kraju još jednom ističemo da su naše misli i molitve uz obitelji stradalih radnika, te da ćemo napraviti sve da im budemo istinska potpora i pomoć ne samo u ovim teškim trenucima nego i ubuduće", stoji u priopćenju iz tvornice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:05