VATRENA BUKTINJA

JEDNA OSOBA POGINULA U STRAVIČNOM POŽARU Vatrogasci jedva ušli u ulicu zakrčenu stolovima i kablovima, trebalo im je čak 25 minuta da prijeđu 600 m

 
 Ivo Ravlic / CROPIX

Jedna osoba smrtno je stradala u požaru koji je rano jutros izbio u staroj kući u središtu Makarske. Potvrdio je to za Radio Dalmaciju zapovjednik makarskih vatrogasaca Dražen Glavina.

- Dojava je došla u 3:38 sati. Po dolasku na mjesto događaja požar je već bio uhvatio krovište. Požar je stavljen pod nadzor u 4:45 sati. U pitanju je bio požar stare kuće s drvenim podovima u ulici Kalelarga. Jedna osoba nađena je mrtva u kući. Kuća ima površinu 12×6 metara, zaustavljeno je širenje požara na druge kuće koje su sve povezane drvenim krovištima. Imali smo velikih problema pri dolasku u ovaj dio grada, rekao je Glavina. U gašenju požara, osim makaraskih vatrogasaca, sudjeluju i vatrogasci iz Brela, Tučepa, Baške Vode i Podgore.

U policiji su rekli da je vatra u potpunosti ugašena u 5.30 sati, te da su vatrogasci prilikom ulaska u kuću pronašli jedno mrtvo tijelo. Neslužbeno, radi se o ženskoj osobi srednjih godina koja se najvjerojatnije ugušila. Riječ je o kućina tri kata s drvenim podovima do koje vatrogasci nisu odmah mogli stići na vrijeme jer je put do nje bio zakrčen.

U pitanju je kuća u uskoj ulici. Glavina je rekao da je vozilu s ljestvama trebalo čak 25 minuta da prijeđe oko 600 metara.

- Ulazak u taj dio grada za vatrogasce je noćna mora. Problem je što su ulice zakrčene stolovima, kablovima koji su nisko postavljeni, rasvjetom... uzima se svaki pedalj kako bi netko nešto zaradio. Ipak smo uspjeli proći. Kada su stigle ljestve, požar je vrlo brzo ugašen, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:06