MONSTRUOZAN ČIN

JEDVA PUNOLJETNU DJEVOJKU BRUTALNO SILOVAO 7 PUTA U JEDNOJ NOĆI U CENTRU ZADRA Prvo ju je pratio, onda zgrabio s leđa, a nakon udaranja strgao odjeću

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Zbog brutalnog silovanja i premlaćivanja jedva punoljetne Zadranke na Županijskom sudu u Zadru je na osam godina zatvora nepravomoćno osuđen 26-godišnji D.K.

Zadranina se teretilo za teško kazneno djelo protiv spolne slobode prema posebno ranjivoj osobi zbog njezine dobi i to za sedam radnji izvršenja spolnog odnosa bez pristanka, piše Zadarski list.

Mladu djevojku on je na prepad zaskočio nedaleko gradskog mosta u noćnim satima u listopadu 2016. godine. Djevojka je večer provela u centru grada sa svojim društvom, nakon čega se uputila kući. D.K. ju je neko vrijeme pratio, a kad se uvjerio da nema prolaznika te da je u tom dijelu osvjetljenje nešto lošije zbog gustog drvoreda, zgrabio ju je s leđa, izudarao, strgao s nje odjeću i dva puta uzastopce silovao. Nakon gnusnog čina nesretnu djevojku nije pustio, već ju je silom vukao u pravcu osnovne škole udaljene 500-tinjak metara te je, uključujući i tu lokaciju, još pet puta s njom, protivno njezinoj volji te lomeći joj otpor fizičkom snagom, s njom imao spolni odnos.

Djevojčina prijava ovog monstruoznog čina bila bi najvjerojatnije odbačena da nadzorna kamera s jednog poslovnog objekta u blizini nije napad ovjekovječila i potkrijepila njezinu, na prvi mah nevjerojatnu priču.

D.K. se nalazi u istražnom zatvoru u Zadru od 3. studenog 2016. godine, a kako mu je izrečena osuda na više od pet godina iza rešetaka, sudac Hrvoje Visković mu je ujedno i odredio produljenje istražnog zatvora. Zakonom je za teško kazneno djelo protiv slobode zapriječena kazna zatvora od jedne do deset godina.

Nakon izricanja presude D.K. je poslan u Zagreb u Centar za dijagnostiku, a kako se neslužbeno doznaje zbog konzumacije narkotika pod čijim utjecajem je i počinio manijakalno kazneno djelo.

Protiv D.K. se na Općinskog suda u Zadru vodi drugi postupak za premlaćivanje bivšeg košarkaša ispred jednog zadarskog noćnog kluba još 2010. godine kad su obojica bili maturanti. Za to kazneno djelo bio je optužen još jedan mlađi Zadranin no u nedostatku dokaza tužiteljstvo je odustalo od njegova kaznenog progona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2022 18:52