UPOZORENJE POLICIJE

JESTE LI DIZALI NOVAC NA OVOM BANKOMATU? Otkriven 'skimmer', pogledajte kako izgleda uređaj koji krade podatke s bankovnih kartica

 
 PU dubrovačko-neretvanska

Uređaj za očitavanje bankovnih kartica, tzv. “skimmer”, pronađen je na bankomatu u povijesnoj jezgri Dubrovnika u utorak popodne nakon dojave građanina, a zasad nije utvrđeno da je postavljanjem uređaja počinjena materijalna šteta u smislu zlouporabe bankovnih kartica i krađe identiteta, objavila je dubrovačka policija.

Riječ je o elektronskom sklopu s video kamerom i baterijom koji očitavaju zaštićenu podataku bankovnih kartica koji se na bankomat postavlja kako bi se, nakon što žrtva obavi transakciju, dobio pristup bankovnom računu žrtve.

Policija je uređaj s bankomata uklonila te je u potrazi za osobama koje su ga postavile.

PU dubrovačko-neretvanska

Iz dubrovačke policije upozorili su građane Dubrovnika da prilikom korištenja bankomata apsolutno poštuju sigurnosne upute otisnute na bankomatima kako bi izbjegli mogućnost zlouporabe bankovnih kartica i krađe identiteta.

“Ukoliko uočite bilo kakvne neuobičajene detalje, molimo da o tome bez odgode obavijestite banku ili policiju na broj 192”, ističu iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Postavljanje “skimmera” proteklih je godina sve češća pojava na području Dubrovnika u vrijeme turističke sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 14:03