LICE S TJERALICE

Jeste li ga vidjeli? Policija objavila fotografiju, traži se ‘hrvatski Robin Hood‘ koji je pucao po Sesvetama

Za muškarcem, poznatim policiji, koji se dovodi u vezu s ovim događajem, intenzivna je potraga

Muškarac koji se dovodi u vezu s događajem

 PUZ

Dva dana od pucnjave u Novoselskoj ulici u Sesvetama kada je ranjen iz vatrenog oružja jedan građanin i to na kućnom pragu nakon što je njegovoj obitelji prije toga zapaljen auto, zagrebačka policija objavila je fotografiju muškarca za kojim intenzivno tragaju već puna dva dana.

Riječ je o, kako smo već pisali, 53-godišnjem Ivanu Benku, kako smo već pisali, starom policijskom znancu prozvanom ‘hrvatski Robin Hood‘, a ovoga puta kad mu policija uđe u trag, suočit će se sa prijavom za tri kaznena djela - za pokušaj ubojstva, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te za oštećenje tuđe stvari.

Podsjetimo, u srijedu nešto poslije 3 sata ujutro Benko je došao u Novoselsku ulicu s razrađenim planom. Sa sobom je ponio dva pištolja te kanister s benzinom kojim je prvo polio Audi u vlasnišvu 28-godišnjakinje. Potom je iz kuće izašao P.S. (56) ne bi li počinitelja spriječio u piromanskom činu, međutim, Benko je prema njemu počeo ispaljivati metke nanijevši mu strijelne rane u trbuh i u ruke.

-Za muškarcem, poznatim policiji, koji se dovodi u vezu s ovim događajem, intenzivna je potraga - kažu iz PU zagrebačke.

Inače, bratu bjegunca, kako smo već pisali, obratila se policija u potrazi za odbjeglim muškarcem.

- Policijski inspektor me nazvao oko 9 sati u srijedu. Tražio me informacije o bratu bez ulaženja u detalje, rekavši mi tek kako ga žele pronaći da se spriječi neki daljnji sukob. Ne znam ima li ta potraga veze s prijašnjim događajima. Ivanova slika s improviziranom tjeralicom osvanula je uzduž trase po autobusnim stajalištima od Graberja do Ivanić Grada. Pisalo je: ‘Mole se građani za pomoć!!! Traži se Ivan Benko za pokušaj ubojstva i ostalih kriminalnih radnji. Javite na telefon xxx u PP. Slijedi novčana nagrada!‘ On vjeruje da iza toga stoji jedna prostitutka, koju je našao preko oglasnika i u koju se bio ludo zaljubio. Izmuzla mu je hrpu novca, nikad ju prebolio nije i htio ju je izvesti na pravi put. Patio je za njom i u zatvoru pa ju je nakon svega prijavio u nekoliko navrata policiji. Ni ona njemu nije ostala dužna. Prijavila ga je za nasilje - kaže za Jutarnji list polubrat odbjeglog Ivana koji ga je zadnji puta vidio na Dan Općine Kloštar na koncertu Lidije Bačić.

Na upit o oružju s obzirom na pucnjavu u Sesvetama, kaže da Ivan B. voli oružje i nikad ga nije prestao imati unatoč ranijim pretresima policije.

- On, nažalost, ne želi slušati. Od prodaje zemljišta kupio si je i auto, pa sad ima dva koja nisu registrirana. Po izlasku iz zatvora sam si je izgradio kućicu, jedino mu je jedan čovjek pomogao napraviti krov - zaključio je sugovornik.

Molimo građane, ukoliko imaju saznanja o mogućoj lokaciji ili korisne informacije o osobi s fotografije, da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili da nam se jave na broj telefona 192, poručuju iz zagrebačke policije.

image

Policijski očevid

Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:11