OTKUD KRV U HODNIKU?

JEZIVI SLUČAJ 'DOMINA' Miroslavu Tomasu ipak će suditi za ubojstvo brata blizanca

Za smrt Vedrana Tomasa za vrijeme novogodišnje proslave u stanu optužen je brat Miroslav, a jedina svjedokinja je Dolores D.
Miroslav Tomas, fatalna Dolores i ubijeni Vedran Tomas
 Društvene mreže/Arhiva

Optužnica za ubojstvo Vedrana Tomasa (32) koji je u prvim satima novogodišnje 2013. izboden u svojemu stanu na Trešnjevci, a za što je optužen njegov brat blizanac Miroslav Tomas, potvrđena je iz trećeg pokušaja na zagrebačkom Županijskom sudu.

Optužnicu je do sada optužno vijeće suda već dvaput vraćalo tužiteljstvu na doradu, no jučer je sud odlučio kako je optužnica u dovoljnoj mjeri osnovana da se po njoj Miroslavu Tomasu sudi zbog bratova ubojstva.

Ubojstvo Vedrana Tomasa jedan je od najintrigantnijih slučajeva u hrvatskoj kriminalističkoj praksi. Naime, ubijen je u stanu u kojemu je živio s blizancem Miroslavom te djevojkom Dolores D. Za sam događaj ne može se naći neki dublji povod već je, prema optužbi, riječ o bezrazložnoj svađi koja je, podgrijana alkoholom i opijatima, dovela do stravičnog ishoda.

Vedran Tomas preminuo je od uboda bajunetom u srce, a osim Dolores D., drugih svjedoka nema.

Miroslav Tomas se od uhićenja brani šutnjom, a prije godinu dana pušten je iz pritvora te će se na suđenju braniti sa slobode. Činjenica da postoji samo jedan svjedok te da i ubijeni i njegov brat imaju identični DNK ovaj su slučaj učinili zahtjevnim u smislu dokazivanja.

Optužnica je dvaput vraćana zbog primjedbi obrane da su u hodniku bili tragovi krvi, a što je bilo u suprotnosti s iskazima svjedoka koji su tvrdili da se sve zbilo u stanu.

No vještak je dopustio mogućnost da je netko slučajno nanio krv po hodniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 02:13