STRAVA U GOSPIĆU

Jezivo svjedočanstvo: ‘S nožem je dotrčao do nas pa napao mladića. Onda se okomio na nju‘

Susjedi osumnjičenika za dvostruko ubojstvo ispričali su jezive detalje jučerašnjeg napada u Gospiću
 Mario Pušić/Jutarnji list

Do jučer je to bila vrlo mirna gospićka ulica s malo prometa i puno djece na cesti, prestala je to biti u ponedjeljak oko 17 sati. Brutalno krvoproliće u kojemu je 36-godišnji J.M. nožem izbo svoju suprugu (30) i njezina prijatelja (21), nije se odigravalo samo na njihovom kućnom pragu, već i u dvorištima dviju kuća u susjedstvu. Prema svjedočanstvima koje smo tamo prikupili scene su izgledale grozno, još uvijek ih, nažalost ilustriraju kapi i lokve krvi uokvirene policijskom kredom na asflatu.

U prvoj kući do ove nesretne obitelji ne živi nitko, u sljedećoj nam žena i njezina kćerka pričaju kako je strahota izgledala u prvom licu. Ne poznaju se otprije predobro s tim ljudima, jer su ovdje podstanari svi, napadač i njegov supruga, naše sugovornice te stradali mladić, koji živi samo malo dalje.

- On je prvo izbo njega kod njih doma. Nama je straga u dvorište dotrčala žena i tražila moju kćer mobitel da zove hitnu i policiju. U tom trenutku s prednje, ulične strane je došao mladić koji je krvario, a odmah za njim i susjed s nožem. Tu je nastavio bosti mladića, a onda se okomio i na nju - pričaju nam svjedoci tragedije.

image

Pokušaj ubojstva u Gospiću

Mario Pušić/Jutarnji list
image

Pokušaj ubojstva u Gospiću

Mario Pušić/Jutarnji list
image

Pokušaj ubojstva u Gospiću

Mario Pušić/Jutarnji list

Ona je, kažu, pokušala pobjeći u njihovu kuću, ali ju je dohvatio na pragu. Prije toga, uspjela je nazvati policiju.

- Mladić je ležao na našem dvorištu i zapomagao: "Umrijet ću". Izgubio je dosta krvi, nakon nekog vremena i svijest. Ona je spominjala djecu, vikala je: "Nemoj J., gdje su djeca". On je ponavljao: "Ubit ću te". Imao je veliki nož u ruci. Tako ih je ostavio krvave i samo nestao. Ona je krenula bježati dalje, ali je došla samo do susjednog dvorišta, tu je pala i ona. Susjeda joj je držala glavu i bila je pri svijesti do dolaska Hitne i policije - govore nam susjede.

Kažu nam da je obitelj imala bračnih problema. Navodno je njegova supruga bila u vezi s mladićem iz susjedstva, s kojim si je i osumnjičenik bio dobar.

- I jedan i drugi su u slobodno vrijeme popravljali automobile, tako su se očito sprijateljili - kažu susjedi.

Dan nakon tragedija dvojica policajaca pretraživala su okućnicu i šumu iza kuće muškarca osumnjičenog za dvostruki pokušaj ubojstva.

image
Mario Pušić/Jutarnji list
image
Mario Pušić/Jutarnji list
image
Mario Pušić/Jutarnji list
image
Mario Pušić/Jutarnji list
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:34