PODIGNUTA OPTUŽNICA

Jezivo ubojstvo majke dvoje djece u Vukovaru: ‘Čuli smo kako viče: ‘Nemoj, nemoj! Što to radiš?‘‘

Tužitelji 46-godišnjeg soboslikara terete za teško ubojstvo počinjeno iz bezobzirne osvete i drugih niskih pobuda

Ilustrativna fotografija

 Nikša Stipaničev/Cropix

Sedam mjeseci od jezivog ubojstva 38-godišnje žene u njezinoj kući u Vukovaru, Županijsko državno odvjetništvo je nakon provedene istrage podignulo optužnicu protiv 46-godišnjeg soboslikara, starog policijskog znanca.

Tužitelji ga terete za teško ubojstvo počinjeno iz bezobzirne osvete i drugih niskih pobuda, a kazneno će odgovarati i za oštećenje tuđe stvari te mu prijeti najmanje 10 godina zatvora.

Prema optužnici, muškarac je 29. listopada 2022. oko 18.35 sati, revoltiran činjenicom da njegova bivša djevojka ne želi susret s njim jer mu je to dala do znanja u telefonskom razgovoru, zaputio se na njezinu adresu stanovanja. Prvo je ušao u dvorište njezine obiteljske kuće te je s ciljem da joj ošteti imovinu, nožem izgrebao automobil. Zatim je bolesnu pažnju usmjerio na ulazna vrata kuće koja je također izgrebao.

Čuvši da se nešto događa u dvorištu, nesretna je 38-godišnjakinja otvorila vrata kuće te zakoračila na prag gdje joj je 46-godišnjak, očito s unaprijed stvorenom namjerom, nožem zadao više ubodnih rana.

Bile su to ozljede koje, pojašnjava tužiteljstvo, u svom zbroju predstavljaju tešku tjelesnu ozljedu sa smrtnim ishodom, jer je sutradan ujutro njezino srce prestalo kucati unatoč intenzivnim liječničkim naporima u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Dr. Juraj Njavro.

U vrijeme događaja mediji su pisali da je u kući u vrijeme zločina bilo još dvoje djece ubijene žene, a susjedi su tad još ispričali da su čuli neku prepirku u dvorištu i ženski glas kako viče: "Nemoj, nemoj! Što to radiš?"

Za 46-godišnjaka koji je dvoje djece ostavio bez majke, tužiteljstvo predlaže produljenje istražnog zatvora, a kakva god mu bude kazna izrečena tijekom sudskog postupka, nikakva utjeha neće biti za mališane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:25