NOVI DETALJI

Još nema traga nestalom mladom paru: Na putu im se pridružio i mladić iz Solina, nitko nije znao da i on ide s njima

Tonino i Tina su planirali put jer su njega još prije korone zvali da dođe raditi u Nizozemsku, a ona bi, kad se smjeste, našla sebi posao

Tina i Tonino, nestali na putu u Nizozemsku

 /Facebook

Splitska policija još uvijek nije, kako doznajemo, uspjela ući u trag 22-godišnjem Toninu Raiću iz Splita i njegovoj djevojci Tini Smoljo čiji su nestanci prijavljeni prije tjedan dana, piše Slobodna Dalmacija.

Kako stoji na internet stranicama Nestali.gov.hr, mladićev je nestanak prijavljen 7. studenog i stoji da je s adrese prebivališta u Splitu otišao u nepoznato, dok je nestanak Tine Smoljo prijavljen dan poslije i službeno se navodi da je s adrese prebivališta otišla u Nizozemsku. Mladić je kad je zadnji put viđen bio odjeven u crni donji dio trenirke te crno-crvenu majicu, a za Tinu nisu navedeni takvi podaci.

image

Tina Smoljo i Tonino Raić

/Nestali.hr

Prema informacijama objavljenim na društvenim mrežama, a koje su očito dosta pouzdane i provjerene, može se zaključiti da je Tonino sa svojom djevojkom Tinom, s kojom je bio u vezi nekoliko godina, otišao svojim crnim automobilom marke BMW prema Rotterdamu, drugom najvećem gradu Nizozemske, jer je tamo navodno imao dogovor za posao. Poveli su sa sobom i psa, a s njima je u automobilu bio i izvjesni Paško iz Solina, no njegov nestanak službeno još nije prijavljen.

Nitko od Toninovih bližnjih ne zna prezime tog momka i nije se spominjalo da će on s njima u Nizozemsku. Ne zna se zasad niti koji je bio njegov razlog odlaska u Nizozemsku.

Tonino i Tina su planirali put jer su njega još prije korone zvali da dođe raditi u Nizozemsku, a ona bi, kad se smjeste, našla sebi posao. Tonino je, govore njegovi prijatelji, vrijedan i vrlo odgovoran momak, radio je u jednoj splitskoj tvrtci za dizajn i proizvodnju hidrauličke, električne i pneumatske palubne opreme za sve vrste plovila, a i kao konobar preko ljeta.

image

Tonino i psić u njegovom naručju s kojim je otišao na put

/Facebook

Od subote 5. studenog kad su krenuli na put on se uredno porukama i pozivima javljao obitelji, sve do ponedjeljka 7. studenog u 5.27 ujutro kada je poslao zadnju poruku preko What‘s uppa, ali nije poznato odakle ju je poslao. Napisao je da će se javiti s novog broja čim zamijeni karticu, no od tad im se gubi svaki trag, mobitel je ugašen, nisu aktivni na društvenim mrežama.

Svi se nadaju da će potraga sretno završiti, a neki poznanici i prijatelji rodbine u komentarima na društvenim mrežama podsjećaju na jedan slučaj momka koji je također svojedobno nestao bez traga i mjesec dana nitko nije znao gdje je i što mu se dogodilo. Podignuta je tada "na noge" bila i naša i talijanska policija, pa i Interpol, a tek nakon mjesec dana njegovu je obitelj nazvala odvjetnica iz Italije koja mu je bila dodijeljena po službenoj dužnosti i rekla im da je on završio u zatvoru jer se tamo potukao s karabinjerima.

Policija je, doznajemo, roditeljima nestalog Tonina rekla da su snimljeni na graničnom prijelazu u Sloveniji i da je, po predanim i skeniranim dokumentima na graničnoj policiji, s njima u automobilu bio i Paško iz Solina.

image

BMW u kojem je bio mladi splitski par za kojim sad traga policija

/Facebook

Prema informacijama koje je obitelj dobila privatnim kanalima njemačka policija nema zabilježenu niti jednu prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao BMW splitskih registracijskih oznaka niti ima informaciju da je na teritoriju njihove države priveden itko od njih troje. Informacija takve vrste iz Nizozemske još nema.

U svakom slučaju, policija poziva sve koji imaju bilo kakve informacije koje bi pomogle pronalasku nestalih osoba da se jave najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192, a informacije se mogu dostaviti i na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:30