POMAHNITALI IGOR NAĐ

JOŠ SE NE ZNA KAD ĆE BITI SPROVOD UBOJICE S KAJZERICE U Petrovcima pokraj Vukovara nisu ga vidjeli godinama, ali pamte ga kao dobrog dječaka

Igor Nađ
 Jutarnji list/Privatni album

Zašto je pomahnitali Igor Nađ, netom nakon što je pobio šestero ljudi, bijelom Škodom Octavijom krenuo prema novozagrebačkom naselju Brezovica, gdje je naposljetku završio svoj luđački pohod ispalivši si smrtonosni hitac u glavu?

Pitanje je to koje si postavljaju stanovnici tog mirnog naselja. Prstom nam pokazuju trošnu kućicu u naselju Desprim gdje živi ubojičina majka Marija.

- Nitko još ne zna kada će i gdje biti sprovod. Do ove tragedije jedva da smo i znali za tu obitelj. Tko zna zašto je baš ovdje došao? Oprostiti se? Ili možda i nju ubiti? - roje se pitanja u Brezovici.

Igorov otac Janko već godinama živi u Švedskoj, a majka Marija odselila se iz Zagreba, kamo je obitelj izbjegla nakon rata, u Brezovicu. Upoznala je, naime, lokalnog muškarca s kojim je počela ljubavnu vezu. Iz nje se rodio sin s teškoćama u razvoju, ubojičin polubrat. Upravo on nas je u petak dočekao na trijemu trošne kuće.

Vidjelo se da se obitelj teško nosi s tragedijom koja ju je zatekla.

Marija je bila u kući, okružena sa šest prijateljica i članova šire obitelji. Sredovječna žena plave kose, očiju upaljenih od višesatnog plakanja, rekla je da nije u stanju razgovarati. Starija gospođa koja joj je sjedila nasuprot rekla nam je da je cijela obitelj u šoku zbog nezapamćenog zločina.

- Prava se istina ionako nikad neće doznati - protisnula je kroz suze majka Marija.

U Petrovcima pokraj Vukovara, odakle je Igor u vrijeme rata izbjegao, malo znaju o obitelji.

- Mislim da ovdje nije dolazio godinama. To je uobičajeno, ljudi su pobjegli od strahota i ne žele više ovamo dolaziti - rekae nam je jedan stanovnik.

Nađa se sjeća i njegova nekadašnja susjeda Ana. Kaže kako je obitelj u svemu bila primjerna.

- Sjećam se tog dječaka, imao je malog brata. Pobjegli su 1991. kada je Igor imao oko deset godina. Nikad s njima nije bilo nikakvih problema. Zgrožena sam otkako sam vidjela što se dogodilo, nije to trebao učiniti. Ako su i imali nekih problema, trebao je to drugačije riješiti - zaključuje gospođa Ana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:51