STRAVIČNA NESREĆA

Još se utvrđuje tko je osoba koja je bila u zapaljenom vozilu na naplatnoj postaji Sv. Helena

Automobil varaždinskih registracijskih oznaka udario je u petak u betonski razdjelnik na naplatnoj postaji Sveta Helena

Sedam vatrogasaca iz DVD-a Blaževdol ugasilo je požar na automobilu

 DVD Blaževdol

Još se utvrđuje identitet osobe, najvjerojatnije muškarca, koja je u 2.58 sati u petak poslije ponoći poginula u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila na naplatnoj postaji Sv. Helena na autocesti A4.

Budući da je Citroën Xsara varaždinskih oznaka, odmah nakon što je udarila u betonski razdjelnik naplatnih kućica, eksplodirala i zapalila se, nesretnom vozaču, koji je najvjerojatnije već prilikom silovitog naleta zadobio jezive ozljede, nije se moglo pomoći. Užasnut tim prizorom, djelatnik naplatnih kućica odmah je alarmirao sve dežurne službe. Vatrogasci DVD-a Blaževdol promptno su se odazvali na intervenciju, a kad su došli, na mjestu tragedije dočekalo ih je vozilo u plamenu.

- Opremljeni izolacijskim aparatima, pristupili smo gašenju te smo prerezali vrata na vozilu hidrauličnim škarama kako bi djelatnici MUP-a mogli izvršiti očevid. Jedna je osoba, nažalost, preminula. Na intervenciji su bili i djelatnici Hitne medicinske pomoći i Hrvatskih autocesta - rekli su blaževdolski vatrogasci, čijih se sedam operativaca sat vremena zadržalo na intervenciji.

Iz PU zagrebačke kažu da je osobni automobil naletio na betonski razdjelnik naplatnih kućica na izlazu za Zagreb, nakon čega se zapalio. No, još se utvrđuju okolnosti nesreće te pregledavaju snimke videonadzora na naplatnim kućicama, kao i one dostupne na križanjima kroz koja je, pretpostavlja se, poginuli vozač prethodno prošao.

Njegovo tijelo prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalatu kako bi se obdukcijom potvrdio njegov identitet, ali i utvrdilo je li mu tijekom vožnje pozlilo ili je nesreći doprinijelo nešto drugo. U vozilu je bio sam, a točna materijalna šteta još nije utvrđena, ali se ocjenjuje kao veća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:49