ISTRAGA NESREĆE

Još traje očevid na mjestu sudara teretnog vlaka i pružnog vozila nedaleko Rijeke

Nakon što se prikupe svi relevantni podaci i napravi analiza, utvrdit će se je li bilo propusta u vezi sigurnosti željezničkog sustava

Teretni vlak s 19 vagona, koji se iz Mađarske kretao prema Rijeci, iz nepoznatih razloga nije se zaustavio u kolodvoru Meja, što je bilo obavezno

 Damir Skomrlj/Cropix

Još traje očevid koji troje istražitelja željezničkih nesreća obavlja na mjestu sudara teretnog vlaka i pružnog vozila nedaleko Rijeke, a očekuje se da će biti završen u srijedu, doznaje se iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Po riječima ravnateljice Agencije Alane Vukić, očevid je prekinut u ponedjeljak oko 17 sati zbog mraka, a nastavljen je jutros oko osam sati, trajat će do noći te će sutra ujutro biti nastavljen.

Istražitelji željezničkih nesreća izašli su na teren radi očevida nakon naleta teretnog vlaka na pružno vozilo u ponedjeljak ujutro kod Rijeke.

Nakon što se prikupe svi relevantni podaci i napravi analiza, utvrdit će se je li bilo propusta u vezi sigurnosti željezničkog sustava te će se odlučiti o pokretanju istrage.

U sudaru teretnog vlaka prijevoznika Rail Cargo Carrier – Croatia, koji je prevozio žitarice, i pružnog vozila TMD HŽ Infrastrukture, koji se u ponedjeljak ujutro dogodio između kolodvora Meja i Škrljevo nedaleko Rijeke, nije bilo teže ozlijeđenih ni smrtno stradalih osoba.

Teretni vlak s 19 vagona, koji se iz Mađarske kretao prema Rijeci, iz nepoznatih razloga nije se zaustavio u kolodvoru Meja, što je bilo obavezno.

Nakon što je prošao kroz kolodvor, na otvorenoj pruzi naletio je na pružno vozilo koje služi za održavanje željezničke infrastrukture.

Promet između dvaju kolodvora je u prekidu, a putnike prevoze autobusi na relaciji Rijeka – Plase.

Po medijskim napisima, pretpostavlja se da su otkazale kočnice teretnog vlaka, nakon čega je dio teretnog vlaka iskočio iz tračnica, a teret se rasuo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 06:37