StoryEditor
TEŽAK TEREN

Još uvijek traje potraga za nestalim Poljakom, iz HGSS-a otkrili detalje: ‘Dajemo sve od sebe‘

Branimir Jukić iz HGSS-a kaže da vjeruju da je Poljak još uvijek živ: ‘Pronašli smo ljude i nakon pet dana.‘
Potraga za nestalim Poljakom na Biokovu
 Hgss/facebook

Gostujući u Dnevniku N1 televizije, pročelnik Stanice Split Hrvatske gorske službe spašavanja GSS-a Darko Gavrić Čerčo rekao je da još uvijek traje potraga za poljskim državljaninom koji je nestao na Biokovu.

Gavrić Čerćo rekao je kako je na terenu 30 ljudi, ali da potraga još uvijek nije urodila plodom. "On je planinski trkač koji je spreman. Nije on nespreman otišao na Biokovo. On je imao i GPS trag, imao je sat koji se može pratiti, ali činjenica je da ga još uvijek nismo našli", pojasnio je za N1.

Radi se, kaže Gavrić Čerčo, o najnepristupačnijem dijelu Biokova koji je vrlo zahtjevan i najavljuje kako se u ponedjeljak kreće s velikom akcijom u koju će se uključiti svi spašavatelji s područja Hrvatske. "Ono što zasigurno mogu reći i potvrditi jest da mi dajemo sve od sebe. Maksimalnu podršku imamo od Ministarstva obrane i zrakoplovne baze u Divuljama. Sinoć smo imali potragu oko Knina, nestao je 50-godišnji muškarac. Kako stvari stoje, ni tamo nemamo pozitivnih rezultata", pojašnjava.

Kaže kako se broj akcija u HGSS-u nije smanjio već naprotiv povećao. "Mi smo aktivni sudionici opskrbe i rada po pitanju Covida-19, zato što smo mi sudionici civilne zaštite", kazao je Gavrić Čerčo.

Branimir Jukić iz Stanice Split HGSS-a rekao je za RTL televiziju da će večerašnja potraga poput sinoćne trajati do dugo u noć. "Teren je dosta zahtjevan, ljudi su umorni. Planina Bikovo je sama po sebi opasna, dio do Svetog Ilije ima visinsku razliku, dio se nalazi na suncu i treba imati dobru kondiciju, puno vode i opreza", pojasnio je.

Jukić kaže da u HGSS-u vjeruju da je poljski turist još uvijek živ. "Dosadašnji primjeri su pokazali... Pronašli smo ljude i nakon pet dana. Vjerujemo da je živ."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. kolovoz 2020 21:40