PALEŽ NA OTVORENOM

Jovica iz ‘Ljubav je na selu‘ uhićen zbog kaznenog djela: U samo nekoliko sati izazvao dva požara

U srijedu je izazvao dva požara, u jednome je vatra zahvatila stabla smokve i bora te ugrozila obližnju obiteljsku kuću
Josip i Nikolina
 Rtl

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo protiv opće sigurnosti. On je u srijedu poslijepodne, 22. srpnja, u Benkovačkom selu namjerno izazvao dva požara na otvorenom prostoru, čime je izazvao opasnost za ljude ili imovinu većeg opsega, pše Zadarski.hr.

U srijedu je najprije oko 13 sati izazvao požar na otvorenom prostoru među kućama, kada je izgorjela trava i nisko raslinje u površini oko 23x30 m, te su požar u 13.35 sati ugasili vatrogasci.

Potom je u 17.30 sati u neposrednoj blizini izazvao drugi požar, izgorjela je trava i nisko raslinje u površini oko 27x12 m, dok je vatra zahvatila stabla smokve i bora te ugrozila obližnju obiteljsku kuću. Požar su u 17,45 sati ugasili vatrogasci.

Uz kaznenu prijavu 37-godišnjak je u četvrtak predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Doznajemo da se radi o Josipu Jovici Ćiritoviću iz Benkovca, javnosti poznat po sudjelovanju u showu RTL televizije „Ljubav je na selu“ prije dvije godine, no policiji je, kao i benkovačkoj javnosti, poznat po više prekršajnih prijava.

Zbog pisanja o showu i njegovom ponašanju kada ga je 'izabranica' Nikolina Cvek napustila, Ćiritović se tada posebno okomio na redakciju portala Net.hr, kojima je zaprijetio: „Zapalit ću vas sve, polit benzinom i pobit!“

- Uz stotine telefonskih poziva s ozbiljnim prijetnjama zbog pisanja o njemu, na našu je redakciju ovih dana stigao i mail prijetećeg sadržaja s adrese Josipa Ćiritovića u kojem piše: “Zapaliću vas sve, polit benzinom i pobit” – izvijestio je tada portal Net.hr.

Josip Ćiritović iz Benkovca i Nikolina Cvek iz Pule zaljubili su se u showu navodno na prvi pogled, izmjenjivali nježnosti pred kamerama, razgovarali o vjenčanju i djeci, ali u zadnjoj epizodi Nikolina je promijenila stavove, uz izjavu da je ljubomoran na svako njeno druženje s muškarcima.

- Iskreno sam je volio! Plačem jer sam htio obitelj i brak, a ne da me ovako 'vozi' i zaj...va – jadao se tada aktualni piroman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 06:31