OPOJNA SREDSTVA

Jugom Hrvatske kolaju putnici s opijatima: U tjedan dana policija zatekla 33 osobe s drogom

Radi se o 15 hrvatskih i 18 stranih državljana kod kojih je pronađena droga
Ilustracija
 Ahmet Kalajdzic/Cropix

Ako je suditi prema statistikama PU dubrovačko-neretvanske u proteklih tjedan dana, dosta putnika koji u našu zemlju ulaze te se otiskuju na naše pitoreskne otoke ili, pak, iz zemlje izlaze na tom području, kod sebe imaju poneko nedozvoljeno opojno sredstvo. Radi li se o ovisnosti ili su opijati putnicima poslužili kao dodatni začin tijekom tijekom godišnjih odmora a možda i kao zarada, za dubrovačke kriminaliste je nebitno.

U proteklih tjedan dana 33 osobe su zatečene u posjedu manjih količina kokaina, speeda, marihuane, hašiša, indijske konoplje, ectasyja i tableta koje se nalaze na popisu droga.

- Radi se o 15 hrvatskih i 18 stranih državljana kod kojih je droga pronađena prilikom ulazne odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima te na području Korčule, Vela Luke, Ploča, Opuzena i Lastova. Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani su prekršajno ili kazneno sankcionirani - otkrivaju iz PU dubrovačke.

Pritom su izdvojili slučaj 48-godišnjeg "vrtlara" na čijem je poljoprivrednom zemljištu na području Opuzena, metkovska policija "nanjušila" pet zasađenih stabljika indijske konoplje koje su bile visine o 98 do 172 centimetra. Uzgoj marihuane je tog muškarca u konačnici koštao kaznene prijave za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:27