DIVLJA VOŽNJA

JURIO PO ILICI ČAK 195 KILOMETARA NA SAT, IZGUBIO KONTROLU I UBIO DVOJE LJUDI! Podignuta optužnica protiv Marina Kameničkog, detalji nesreće su jezivi

 Damir Krajač / Cropix

Nakon 20-mjesečne istrage zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Marina Kameničkog (22) zbog izazivanja strašne prometne nesreće u kojoj su dvije osobe poginule, a jedna je zadobila teške tjelesne ozlijede opasne po život u Ilici u kolovozu 2018. godine. Prema nalazima istrage Kamenički je nesreću skrivio vozeći Ilicom brzinom od 195 km/h.

"Okrivljenog 22-godišnjaka tereti se da je 23. kolovoza 2018. u 21,10 sati u Zagrebu, upravljao osobnim vozilom marke Mercedes C63 AMG sjevernim kolničkim trakom Ulica Ilica iz smjera istoka u smjeru zapada brzinom od 195 km/h iako je bio svjestan da je brzina kretanja vozila na toj prometnici ograničena na 50 km/h. Dolaskom do kućnog broja 442 u Ilici, okrivljenik je, tereti ga se, zbog prevelike brzine kretanja vozila izgubio nadzor nad vozilom te je pri udarcu vozilom u rubni kamen došlo do rotacije vozila koje je potom prešlo na stranu kolnika namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera.

U nekontroliranom kretanju okrivljenikovo je vozilo udarilo u vozilo marke Opel Astra kojim je upravljao građanin iz smjera zapada u smjeru istoka, te je pri tom udarcu došlo do otvaranja suvozačevih vrata na okrivljenikovom osobnom automobilu pa je sa suvozačevog sjedala iz automobila ispala okrivljenikova suvozačica, u koju je potom udario osobni automobil marke Renault Clio koji se kretao južnom stranom kolnika Ilice iz smjera zapada u smjeru istoka. U nastavku nekontroliranog kretanja, okrivljenikov automobil je nastavio gurati osobni automobil marke Opel Astra te ga je odbacio na betonski potporni zid, nakon čega je i okrivljenikovo vozilo udarilo u betonski potporni zid, odbilo se od zid i u daljnjem kretanju prešlo na južnu stranu kolnika Ilice te udarilo u vozilo marke Mercedes, nakon čega se okrivljenikovo vozilo zaustavilo i zapalilo.

U prometnoj nesreći smrtno su stradale dvije ženske osobe, odnosno suvozačica iz okrivljenikovog osobnog automobila i suvozačica iz osobnog automobila marke Opel Astra, dok je vozač osobnog automobila marke Opel Astra zadobio teške i po život opasne ozljede te mu je život spašen liječničkom intervencijom.", priopćili su iz Zagrebačkog Županijskoga državnog odvjetništva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:12