SAŠA BURUŠIĆ

JUTARNJI DOZNAJE Ponovno uhićen sin šefa zagrebačke policije: Povezan je s krivotvorenjem novca?

Načelnikov sin je bio praćen u istrazi oko krivotvorenih novčanica
 Damir Krajač / CROPIX, Davor Pongračić / CROPIX

Saša Burušić, sin načelnika PU zagrebačke Gorana Burušića, ponovno je priveden. Kako neslužbeno doznajemo, provodeći posebne dokazne radnje 28-godišnji načelnikov sin je zapao pod mjere praćenja i prisluškivanja zajedno s nekolicinom osoba.

Navodno su bili povezani s krivotvorenim novčanicama na području Zlatara. Je li Saša proizvodio novac, odnosno pomagao u proizvodnji ili je, pak, “samo” bio u doticaju s krivotvorenim novcem u apoenima od 500 kuna, pokazat će istraga.

- Možemo samo potvrditi da je skupina ljudi uhićena i da su na kriminalističkom istraživanju, no detalji će biti poznati nakon njegova dovršetka - rekli su nam u PU krapinsko-zagorskoj.

Uvjetno kažnjen

Ovo nije prvi put da je Saša Burušić pod lupom očevih kolega. U prvom slučaju se nagodio na uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora s rokom kušnje od četiri godine jer je pripadao grupi prevaranata koja je 2012. i 2013. od niza tvrtki na prevaru ukrala robu vrijednu gotovo 1,5 milijuna kuna. Saši Burušiću se stavljala na teret prevara “teška” 400.000 kuna, od kojih je sebi uzeo 8300 kuna.

Odbijena ostavka

Potom se otkrilo da je pripadao skupini bivšeg optuženika Radovana Štetića koji je priznao da je ustrojio grupu za prevare. Štetić se nagodio s USKOK-om na kaznu od tri godine zatvora, dok Burušiću zbog toga još uvijek traje suđenje. Zbog trećeg krimena, počinjenog s još dvojicom na štetu Hypo banke koju su prevarili za 150.000 kuna, Burušić junior je osuđen na uvjetnu kaznu od godinu i pol zatvora.

Već s prvom kriminalnom brukom svoga sina načelnik PU zagrebačke ponudio je ostavku, no ministar Ranko Ostojić je nije prihvatio jer Burušić nije imao pojma o sinovljevim makinacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 03:50