NAJVEĆA JAMČEVINA

Jutarnji otkriva: Tata i sin platili su više od 21 milijun kuna da bi izašli iz pritvora!

Eduard i Hrvoje Brumen osumnjičeni su za razne malverzacije u vrijednosti od 17,5 milijuna kuna
 Željko Hajdinjak / Cropix

VARAŽDIN - Kako bi im bio omogućen izlazak iz pritvora, vlasnik i bivši direktor varaždinske tvrtke Stanoing Eduard Brumen i njegov sin Hrvoje morali su uložiti jamstva ukupne vrijednosti čak 21,3 milijuna kuna. Jamstva nisu uplatili u novcu nego u vidu hipoteka na nekretnine.

Eduard Brumen, osumnjičen za razne financijske malverzacije „teške“ nekoliko desetaka milijuna kuna, ovih je dana, nakon gotovo četiri mjeseca, pušten iz istražnog zatvora u Varaždinu. Glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda Igor Pavlic potvrdio nam je da mu je Sud odobrio da boravak u pritvoru, gdje je smješten zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, zamijeni jamčevinom vrijednom 10 milijuna kuna koliko je ukupna vrijednost nekretnina koje je u vidu hipoteka uložio za jamstvo.

Krajem ožujka na sličan je način iz pritvora izašao i njegov sin Hrvoje Brumen čija je jamčevina bila čak i nešto vrijednija, odnosno 11,3 milijuna kuna. Mlađi Brumen Sudu također nije uplatio novac nego je kao jamstvo da neće prekršiti pritvorske razloge uložio hipoteke na nekretnine vrijednosti 11,3 milijuna kuna.

Podsjetimo, Eduard Brumen i još pet osoba, među kojima i njegov sin Hrvoje te bivša direktorica Stanoinga Ivanka Strmečki, uhićeni su sredinom veljače nakon višemjesečne istrage koju je provodilo varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo u suradnji sa varaždinskom policijom.

Inicijalno su Brumen i petorka osumnjičeni za razne financijske malverzacije u vrijednosti od 17,5 milijuna kuna, a istraga je nakon toga nekoliko puta proširivana i na slučajeve prijevare stanara koji su od Stanoinga kupili stanove. Osnovano se naime sumnja da su Brumen i Strmečki kao odgovorne osobe Stanoinga prevarili kupce stanova na način da ih nisu upozorili da su na kupljene stanove upisana založna prava na kredite Stanoinga u poslovnim bankama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 07:03