STRAVA U REPAŠU

JUTARNJI U MJESTU GDJE JE PAS IZGRIZAO BEBU Roditeljima ni na kraj pameti nije padalo da bi se ovako što moglo dogoditi, šokirani su i susjedi

 
 Bruno Konjević / CROPIX

Imaju tri psa. Tu veliku, bijelu dogu, jednoga sličnoga ali manjega i jednoga potpuno maloga psa koji je imao ozlijeđenu šapu i šepao je. Otkada su doga i taj drugi pas narasli uvijek ih je vodio na uzici, kada su se šetali, a taj mali je skakutao oko njih. Svako jutro bi ih on na uzici izvodio i šetao tamo u šumu i nikada s njima nije bilo problema - opisala nam je jedna mještanka Repaša maloga mjesta na području Đurđevca pse svojega sumještana 45-godišnjeg B. K.-a.

Hitna operacija

Taj najveći bijeli pas, konkretno argentinska doga, u petak u poslijepodnevnim satima ugrizao je za glavu i teško ozlijedio kćerkicu B. K.-a staru samo 39 dana. Dijete je nakon ugriza sa teškim ozlijedama opasnim po život prevezeno u dječju bolnicu u Klaićevoj u Zagrebu gdje je odmah operirana zbog ozlijeda lubanje i liječnici se bore za njezin život. Policija je odmah nakon događaja privela B. K. te ga je osumnjičila zbog povrede djetetovih prava, odnosno činjenice da kao vlasnik psa nije poduzeo odgovarajuće mjere da se napad na dijete ne dogodi.

Bruno Konjević / CROPIX

Zatvorska kazna

Riječ je od djelu za koje je predviđena zatvorska kazna od 1 do 8 godina u slučaju teške tjelesne ozlijede, te 3 do 15 godina u slučaju smrti djeteta. Nakon ispitivanja na policiji, otac je pušten na slobodu te je odmah odjurio u Zagreb kako zajedno sa svojom nevjenčanom suprugom, majkom djevojčice, bio uz dijete u Klaićevoj bolnici. Pse su, kako doznajemo, odveli veterinari te se oni nalaze na promatranju, odnosno u karanteni.

Kako smo doznali od poznanika B. K. i on i supruga su u strašnome šoku, te im na kraj pameti nije padalo da bi se ovako što moglo dogoditi,pogotovo jer su smatrali da je njegova trogodišnja doga Agares, inače nazvana po mitskom demonu, koju ima još od vremena dok je bila štene, potpuno socijalizirana. Kako smo uspjeli rekonstruirati što se dogodilo u petak u poslijepodnevnim satima, roditelji su djevojčicu stavili na spavanje u kolijevku u jednu od soba u kući, a doga je spavala u susjednoj sobi.

Lavež i plač

Međutim, u jednome trenutku dijete se probudilo te je počelo plakati, a što je probudilo i psa koji je došao u sujednu sobu te dijete ugrizao za glavu. Čitavo to vrijeme roditelji su se nalazili ili u susjednoj sobi ili u dvorištu, a u jednom trenutku su, čuvši lavež i dječji plač, dotrčali u sobi ugledavši prizor od koje im se zaledila krv u žilama.

Odmah su pozvali hitnu pomoć te je djevojčica prevezena u Zagreb. Da napad psa nitko nije očekivao potvrdila je i majka koja je jučer u kratkom telefonskom razgovoru za 24 sata rekla “Znam da sad ispada kao da nismo pazili, ali jesmo, pazili smo, dogodilo se u sekundi.”. Jučer pak osim ove kratke majčine rečenice niti otac niti majka nisu davali izjave. Niti odvjetnik B. K.-a Rafael Krešić nije želio davati izjave zbog tajnosti izvida u ovoj fazi.

“Jedino bih zamolio medije za razumijevanje zbog situacije u kojoj se nalazi obitelj jer strepe za oporavak djeteta.”, rekao nam je jučer Krešić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:07