BUKTINJA

'KAD JE GRUNULO, ISKOČILI SMO IZ KREVETA!' Stanovnike novozagrebačkog kvarta u gluho doba noći probudila eksplozija, izgorio je automobil

 
 Damir Krajac / CROPIX

Stanovnike novozagrebačkog naselja Dugave jutros oko tri sata probudila je eksplozija. Pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima oko 3,10 sati u Ulici Svetog Mateja došlo je do požara osobnog automobila u vlasništvu Z. M. a koji je u cijelosti izgorio.

Zagrebački vatrogasci vrlo su brzo od trenutka dojave pristigli na mjesto događaja te ugasili vatru i spriječili njezino širenje, a prema prvim informacijama izgoreni BMW, inače taksi vozilo, imalo je spremnik plina pa se pretpostavlja da je to uzrokovalo eksploziju.

- Još od potresa reagiram baš na sve, ali ovo kad je grunulo, iskočili smo iz kreveta prema prozorima. Gorio je auto, a već nakon par minuta stigli su vatrogasci i potom policija. Valjda spremnik goriva i gume su se tako jako čuli kad je počelo pucati. Mislim da je auto od jednog taksiste ali izgorio je do neprepoznatljivosti pa ne mogu sa sigurnošću tvrditi – rekla je za Jutarnji jedna susjeda.

FOTOGALERIJA: Izgorio BMW u Novom Zagrebu

Osim u Zagrebu, u Kraljevečkim Novakima je također bilo burno. Nešto poslije ponoći izgorio je VW Polo u Kvarnerskoj ulici u vlasništvu Monike P.

I tu su vatrogasci također brzo stavili vatru pod kontrolu i ugasili je pa se nije proširila na okolna vozila i objekte.

Tijekom jutra utvrđeno je da je VW Polo kutinskih oznaka koji je zapaljen u Kvarnerskoj ulici ukraden sa noći 9. na 10. travnja u zagrebačkoj Vatrogasnoj ulici. Je li lopovima auto poslužio za počinjenje nekog kaznenog djela još se uvijek utvrđuje.

Okolnosti oba požara utvrdit će se danas tijekom dana policijskim očevidom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:57