BUKTINJA

'KAD JE GRUNULO, ISKOČILI SMO IZ KREVETA!' Stanovnike novozagrebačkog kvarta u gluho doba noći probudila eksplozija, izgorio je automobil

Zagreb, 100420.
Dugave, ul. Svetog Mateja 66.
Jutros oko 03 sata izgorio je osobni automobil marke BMW.
Na fotografiji: izgorjeli automobil.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

 

Stanovnike novozagrebačkog naselja Dugave jutros oko tri sata probudila je eksplozija. Pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima oko 3,10 sati u Ulici Svetog Mateja došlo je do požara osobnog automobila u vlasništvu Z. M. a koji je u cijelosti izgorio.

Zagrebački vatrogasci vrlo su brzo od trenutka dojave pristigli na mjesto događaja te ugasili vatru i spriječili njezino širenje, a prema prvim informacijama izgoreni BMW, inače taksi vozilo, imalo je spremnik plina pa se pretpostavlja da je to uzrokovalo eksploziju.

- Još od potresa reagiram baš na sve, ali ovo kad je grunulo, iskočili smo iz kreveta prema prozorima. Gorio je auto, a već nakon par minuta stigli su vatrogasci i potom policija. Valjda spremnik goriva i gume su se tako jako čuli kad je počelo pucati. Mislim da je auto od jednog taksiste ali izgorio je do neprepoznatljivosti pa ne mogu sa sigurnošću tvrditi – rekla je za Jutarnji jedna susjeda.

FOTOGALERIJA: Izgorio BMW u Novom Zagrebu

 

Osim u Zagrebu, u Kraljevečkim Novakima je također bilo burno. Nešto poslije ponoći izgorio je VW Polo u Kvarnerskoj ulici u vlasništvu Monike P.

I tu su vatrogasci također brzo stavili vatru pod kontrolu i ugasili je pa se nije proširila na okolna vozila i objekte.

Tijekom jutra utvrđeno je da je VW Polo kutinskih oznaka koji je zapaljen u Kvarnerskoj ulici ukraden sa noći 9. na 10. travnja u zagrebačkoj Vatrogasnoj ulici. Je li lopovima auto poslužio za počinjenje nekog kaznenog djela još se uvijek utvrđuje.

Okolnosti oba požara utvrdit će se danas tijekom dana policijskim očevidom.

Izdvajamo