DUBOŠEVICA-UDVAR

Kakav je to zapravo bio incident na granici: ‘Imali smo veliku potjeru, ali pucalo se nije‘

Policija je demantirala ranije izvještaj da se incident dogodio na granici Hrvatske i Srbije te da je došlo do pucnjave

Granični prijelaz

 Goran Mehkek/Cropix

Dvojica hrvatskih državljana, 46-godišnjak i 30-godišnjak, uhićeni su u subotu u kasnim poslijepodnevnim satima zbog neleganog prelaska državne granice s Mađarskom.

Sve se zbilo na graničnom prijelazu Duboševica-Udvar oko 17:27 sati, kada su na izlaznoj traci iz Hrvatske dva osobna automobila hrvatskih registarskih oznaka bez zaustavljanja nastavili vožnju te ušli u prostor Mađarske.

"Brzom intervencijom mađarske granične policije, jedno vozilo je u blizini granice zaustavljeno te je uhićen vozač 46-godišnji hrvatski državljanin i nakon dovršene prekršajne obrade predan policijskim službenicima Republike Hrvatske. Drugo se vozilo, bježeći ispred vozila mađarske policije, za nekoliko minuta vratilo na granični prijelaz i bez zaustavljanja prošlo i velikom brzinom nastavilo vožnju prema unutrašnjosti Hrvatske", izvijestili su iz PU osječko-baranjske, čiji su službenici potom krenuli u potjeru za odbjeglim 30-godišnjakom.

Potjera je potrajala do 30 km udaljenog Čeminca, gdje je bjegunac zaustavljen i uhićen.

Iako su prve informacije govorile kako se sve zbilo na graničnom prijelazu Batina, odnosno granici Hrvatske i Srbije, te da je pri tome došlo i do pucnjave, iz policije su nam to demantirali.

- Ne, nije bilo nikakve pucnjave, nije bilo štete na graničnom prijelazu, niti je itko ozlijeđen - kazao nam je Dražen Prole iz Odjela za odnose s javnošću PU osječko-baranjske.

Policija je u do sada provedenom kriminalističkom istraživanju utvrdila sumnju da je 30-godišnjak počinio kazneno djelo "krivotvorenje isprave" te nadležnom državnom odvjetništvu podnose kaznenu prijavu, kao i optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu zbog izbjegavanja granične kontrole i neposjedovanje potrebnih osobnih isprava za prelazak granice.

Isto čeka i 46-godišnjaka, a hrvatska policija nastavlja kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih činjenica vezanih za ovaj događaj, pa tako i motiva zbog kojih je uhićeni dvojac ušao u Mađarsku na nelegalan način.

Obojica su, inače, od ranije poznati policiji zbog drugih kaznenih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:50