AKCIJA NA MORU

KAKO IM JE TO SAMO PALO NA PAMET? Dvojica turista sjela na gumenjak dok je Senj bio pod jakim udarima bure, uslijedila je drama

 Nikša Stipaničev / CROPIX

Dvojica turista koje su na gumenjaku jaki udari bure nosili prema otvorenom moru kod Senja spašena su jučer zahvaljujući brzoj intervenciji službenika Nacionalne središnjice za usklađivanje, traganje i spašavanje (MRCC Rijeka), izvijestilo je u petak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Poziv pogibelji u MRCC Rijeka uputio je u četvrtak u 12.48 sati očevidac koji je tijekom vožnje pokraj mjesnoga kampa između Klenovice i Senja uočio dvije osobe u manjem rekreativnom plovilu na napuhavanje koje su udari bure nekontrolirano udaljavali od obale.

O događaju je odmah obaviještena Lučka kapetanija Senj, čiji službenici su ubrzo isplovili prema mjestu dojave, navodi se u priopćenju.

Spasilačka brodica je gumenjak uočila u 13.45 sati te su 'putnike', 56-godišnjeg hrvatskog i 53-godišnjeg njemačkog državljanina, neozlijeđene prevezli u Senj.

Tijekom trajanja akcije traganja i spašavanja uvjeti na moru bili su izrazito nepovoljni, budući da je zbog jakih udara bure i uzburkanog mora kao i površinske izmaglice vidljivost bila smanjena, ističu u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. siječanj 2021 06:33