NEVJEROJATAN SLUČAJ

KAKO JE IZVEDENA JEDNA OD NAJSPEKTAKULARNIJIH PRIJEVARA U ZAGREBU Čovjek koji se predstavio kao zaposlenik kladionice odšetao je s 4 milijuna kuna

 
 Arhiva / HANZA MEDIA

“Danas ideš u policiju na prepoznavanje. Znamo da si rekao policiji da možeš da prepoznaš čoveka, ali razmisli, prošlo je mnogo vremena i ne verujem da možeš da budeš siguran 100%.

Oni ne mogu da te zaštite od problema u životu. Zato ne prepoznaj nikoga.” Sadržaj je ovo jedne od poruka koje su početkom lipnja ove godine sa srbijanskoga broja mobitela upućene svjedocima spektakularne milijunske prevare na dan kada su u Heinzelovoj trebali doći na prepoznavanje mogućega sumnjivca za prevaru. Zbog optužbi da je on ove poruke uputio svjedocima, jučer je u Remetincu zbog sprečavanja dokazivanja završio Ivan Ico Mateković, poznat kao jedan od otmičara sina generala Vladimira Zagorca 2004. godine.

Matekovića, koji je zbog otmice u zatvoru proveo osam godina, istražni sudac jučer je pritvorio zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Njegova odvjetnica Ljiljana Planinić rekla nam je da će se žaliti na pritvaranje. Kako pak neslužbeno doznajemo, prepoznavanje koje je Mateković navodno pokušao omesti odnosi se na slučaj iz prošle godine, kada je iz poslovnice jedne banke na području Črnomerca na prevaru odneseno oko 4 milijuna kuna.

Prevara o kojoj javnost uopće nije bila obaviještena napravljena je tako da se počinitelj maskirao u kurira jedne sportske kladionice te je s krivotvorenom dokumentacijom ušao maskiran u banku, a nakon što su ga telefonski najavili tobože iz kladionice da dolazi preuzeti novac. Prevarant se zatim odšetao s oko 4 milijuna kuna, a policija je nedavno jednu osobu neslužbeno osumnjičila da je počinitelj prevare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 13:55