StoryEditor
OKIDAČ ZA PRIVOĐENJE

KAKO JE JOSIPA RIMAC SASVIM SLUČAJNO 'PROVALILA' ISTRAGU I NATJERALA POLICAJCE NA MUNJEVITU AKCIJU U svom Audiju je pronašla 'bubu'...

 Ronald Goršić / CROPIX

Ako je suditi po vremenu u kojem su se događale inkriminirane radnje za koje USKOK sumnjiči Josipu Rimac, nekadašnju kninsku gradonačelnicu i dojučerašnju državnu tajnicu u Ministarstvu uprave, a radi se o periodu od početka 2019. godine do 29. svibnja ove godine, istražitelji su je držali pod prismotrom gotovo godinu i pol dana, piše Slobodna Dalmacija.

Tko zna koliko dugo bi tajne mjere praćenja trajale i što bi istražitelji još saznali da se nije dogodila jedna bizarna situacija koja je, očito, ubrzala cijelu operaciju i inicirala uhićenja utjecajne HDZ-ovke i još 12 osoba.

Naime, kako smo doznali iz pouzdanih izvora, Rimac je dva dana prije uhićenja, u srijedu navodno u svom osobnom automobilu pronašla prislušni uređaj tzv. "bubu". Prema imovinskoj kartici, Rimac posjeduje automobil marke AUDI A4 2.0 TDI star pet godina i vrijedan 200 tisuća kuna koji je kupila na kredit. "Bubu" je, kako doznajemo, pronašla skrivenu u plastičnom cijelu ispod volana i nemalo se iznenadila kad je to vidjela. Odmah je otišla u policiju prijaviti što je pronašla, a tamo su joj, očito ne znajući da se je u tijeku tajna operacija njihovih kolega iz USKOK-a, potvrdili da se radi o prislušnom uređaju.

S obzirom da se otkrilo da se visoka državna dužnosnica prisluškuje, krenula je istraga tko je prisluškuje i vrlo brzo policajci su doznali da su "bubu" postavile njihove kolege. Vidjevši da je akcija kompromitirana i da nema više nikakvog smisla čekati, USKOK je pokrenuo val uhićenja tijekom petka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 01:07