UHIĆENJA U METROPOLI

KAKO JE KRALA AUTOMAFIJA Član bande bio je i policajac: Javljao je li im potraga za petama

Zbog sumnji da su na području Zagreba i Rijeke ukrali ukupno 4 automobila te ih u radionicama na području Zagreba raspilili na dijelove koje su zatim prodavali USKOK je otvorio istragu protiv ukupno 9 osoba.

Jedan od osumnjičenika, Toni P., nalazi se u bijegu dok je u Remetincu završilo ukupno njih četvero, predvođenih Markom Sudcem (35), kojega USKOK sumnjičili da je bio organizator navodne skupine.

Za ostale osumnjičenike USKOK nije predlagao pritvor, a radi se uglavnom o vlasnicima auto-radionica koji bi preprodavali ukradene dijelove automobila ili su ih pak iskorištavali za popravak auta, premda su znali da su dijelovi ukradeni.

Iza rešetaka Remetinca završio je i policajac 5. policijske postaje Jadranko G., koji je osumnjičen da je kradljivcima odavao informacije o tome je li im policija za petama: kako napreduje potraga za ukradenim vozilima, te je li za nekim od kradljivaca raspisana policijska potraga.

Sumnjiči ih se za krađu ukupno tri Golfa, od kojih je jedan koristila Dijana Sušac, glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša, te jedne Škode i jedne VW Jette, a vrijednost otuđenih vozila je oko pola milijuna kuna.

Osim tih vozila, policija je tijekom pretraga radionica koje su trajale do četvrtka kasno navečer pronašla i dijelove jednog luksuznog BMW-ova terenca X6, koji je ukraden u inozemstvu. Također je kod dvije osobe pronađeno vatreno oružje, straljivo i plastični eksploziv.

Vozila su ukradena u razdoblju od listopada 2013. do travnja 2014., a kako sumnja policija, Marko Sudac bio je osoba koja je nabavila posebni elektronički čip koji je otvarao vozila i blokirao alarm.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 16:32